Tradera Nyheter

5 julklappar som alla vill ha – och 5 du ska undvika att ge bort

November månad håller på att lida mot sitt slut och det är bara fyra söndagar kvar innan julgröten ska fram och klapparna ska vara inslagna och undanstoppade vid granen.
Om du inte har börjat redan så är det dags att börja fundera på årets julklappar.
Vi ger dig här tips på vilka julklappar som oftast fungerar – och vilka klappar du helst ska undvika att ge bort.

För 31:a året i rad har Handelns utredningsinstitut utsett årets julklapp – och i år gick bemärkelsen till det återvunna plagget. Årets julklapp är en analys av rådande samhällstrender och en spegling av svenskarnas aktuella och/eller framtida konsumentbeteenden.

Varje dag byter drygt 4 400 secondhand-plagg garderob via Tradera och försäljningen av secondhand-mode har ökat med 34 procent på tre år.

Och ska du satsa på en mjuk klapp i år så är återvunnet vägen att gå. Klänningar, jeans, jackor eller skjortor – vad du än väljer så är utbudet på Tradera oslagbart.

Över 300 000 annonser med årets julklapp 2018 – gör ditt nästa fynd här!

Ge bort en upplevelse

En annan gåva som nästan alltid fungerar är en upplevelse eller en resa. Kanske en konsert som personen i fråga gillar eller ett presentkort på en kryssning. Kan vara lite trixigt att veta exakt vad, men vet du vad du är ute efter kan du enkelt göra personen glad ända fram till påsk med rätt present.

Och just en upplevelsepresent blev årets julklapp 2008.

Spana in klapparna här!

Klapp i mässig och teak

Trenden med inredningsdetaljer som har en historia är också en populär julklapp. Ett tips är att ha lite koll på hur personen i fråga har det i hemmet – gillar julklappsmottagaren teak och 60-tal eller är det en person som mer är intresserad av 90-talets mer blanka och svart-vita formspråk.

Hur som helst – en stringhylla kan nästan aldrig bli fel, eller varför inte satsa på en snygg retrolampa eller en modernare kaffebryggare.

Klappar med nostalgisk känsla – se mer här.

En knäpp present

Roligt att ge bort är också – och att ha hemma – är också en gammaldags kamera. Kanske inte analog med film på 24- eller 36-rullar utan istället i form av direkt resultat. Direktbildskamera, eller en polaroidkamera, kan bli ett roligt och uppskattat inslag på julafton, med många framlockande skratt framför kameran.

Och sedan skapar det också fina bildminnen från julen 2018…

Polaroidkameran har de senaste åren fått ett uppsving i och med Fujifilms Instax, och företaget Fujifilm säljer i dag fyra gånger så många Instaxkameror som digitalkameror varje år.

Kika in alla polariodkameror!

Ge bort kreativitet

Något som nästa alltid går hem när det kommer till barn – och många vuxna – är saker att själva skapa med.

En klassiker som Mekano är roligt för de lite äldre barnen och yngre vuxna, även om det finns trävarianter för de små.

Skapande brukar också ske med Lego eller Duplo – beroende på ålder och fingerfärdighet. På Tradera finns mängder med byggbara plastbitar att fynda.

När vi ändå pratar om kreativa lekar så spana in pysselsektionen på Tradera – där finns saker för lekfulla i alla åldrar.

Klapp med baktanke

Men det finns julklappar som du kanske ska fundera både en och två gånger innan du införskaffar. Bakmaskinen blev årets julklapp 1988 och gick i bräschen för att förmå det svenska folket att baka sitt eget bröd. Och vem vet om surdegshysterin de senaste åren hade fått ett så stort fäste som de fick utan bakmaskinen.

I dag är det fyndläge att buda hem en bakmaskin till mamma på Tradera, men kom ihåg att det är en skrymmande klapp.

Klapp för kropp

En annan sak som också blev som årets julklapp var spikmattan – 2009. Den ska lindra smärtande ryggar och skapa bättre blodgenomströmning till muskler men ändå. Risken är att den provas på julafton men från juldagen får den bo på vinden bakom den där dammiga lådan med farmors gamla påskpynt.

Men vill du satsa på en spikmatta till kusinen eller pappa så är det läge att spana in utbudet på Tradera.

Rätt och slätt?

Andra saker som lätt kan bli lite fel är skönhetsprodukter, såsom rynkkräm eller liknande. Kanske är just jul inte riktigt rätt tillfälle att påminna mamma eller faster om att huden börjar tappa sin stuns. Satsa istället på någon lyxigare och väldoftande duschkräm eller lotion.

Alla klappar inom skönhet här!

Njutbar läsning

Böcker och litteratur är trevligt att få på jul och det är ju då som tiden brukar finnas för att krypa ned under en filt och njuta av en lässtund. Men var lite försiktig med vilka böcker du ger bort. Tanken på att ge syrran ”Fifty Shades”-samlingen var kanske rolig innan, men när hela tjocka släkten sitter och kikar och vill höra vad det är för sorts böcker så kan det lätt bli en genant stämning. 

Lika så om du ger bort sexiga underkläder eller vuxenleksaker till din bättre hälft – när andra ser på…

Tung klapp

Många tar ju julledigheten som det sista avstampet innan man vid nyår lovar att nästa år blir ett år fyllt av träning och mer hälsotänk. Så är då kanske ett träningskort en bra present. Tja, det kan absolut funka för vissa – men du kanske ska vara säker på att det inte uppfattas fel.

Du vill ju inte att din dyra present ska anspela på att mottagaren behöver tappa några kilon… Därför kanske inte heller en badrumsvåg är den klockrena julklappen – av samma tänkbara dråplighet…

Men samtidigt kan du ju komma ihåg att oavsett vilken klapp du hittar under granen med ditt namn på så kan den få ett nytt liv hos någon annan som kanske uppskattar den mer. På Tradera finns tusentals potentiella köpare till både spikmattor, bakmaskiner och badrumsvågar.

Årets julklapp 2018 – kolla in superutbudet här.

Relaterade produkter