Tradera Nyheter

Fem saker du inte visste om att du behövde innan du blev förälder

Har du blivit förälder så känner du igen den här listan.
Är ni i väntans tider – ja då bör du ta del av de här tipsen.
Här är fem saker du inte hade en aning att du behövde – innan du blev förälder. Eller har du koll?

Kolla in prylarna du inte hade koll på (?) – innan du blev förälder här

Du kanske levde som singel och hade all dig ”egentid” du behövde. Sen träffade du den stora kärleken och familjen skulle – med barn. En livsförändrande händelse för alla människor.
Men, det finns givetvis saker att tänka på – och prylar som måste skaffas.
Det handlar om barnvagnar, bilbarnstolar och nappar. Men de sakerna är ju självklara för alla.

Är du redan förälder så lär du känna igen sakerna på den här listan och få en aha-upplevelse. Är ni i väntans tider, bör du ta listan på allra ”största allvar”.
Här är fem saker du inte hade en aning om att du behövde innan du blev förälder. Minns du?

• Hoppgunga

När ditt barn blir några månader så älskar det garanterat att stå upp och hoppa i ditt knä. Och så länge inte barnet kan stå av egen kraft, så är detta ett måste. En praktisk hoppgunga, som är precis som det låter. Du fäster gungan i dörrlisten och sätter ner din lilla krabat i gungat.

Det är en garanterat rolig stund för barnet, och även en härlig stund för dig som förälder. För om barnet var lite gnälligt eller ledsen innan, så lär du få se mungiporna uppåt nu. Bra för barnets muskler och motorik.

Spana in hoppgungorna som ditt barn lär älska.

• Kräktrasa/dregellapp

Trodde du att ditt barn inte kommer att kräkas? Tänk om direkt. Det handlar helt enkelt om inkomster och utgifter, och speciellt i tidig ålder vid amning är de små magarna extra känsliga. Då är en dregellapp mycket bra. Du slipper då hela tiden byta body på din lille.

Den är även perfekt, då barnet, när den börjar få små tänder, kommer dregla väldigt mycket och klia sig i munnen med fingrarna. Barnet blir inte blött i onödan och du som förälder sparar tid. Perfekt.

Kolla in den här coola dregellappen.

• Napphållare

Det är ju inte helt säkert att just ditt barn använder napp. Men, ofta är det en trygghet för barnet när den ska sova, och gör barnet mer harmoniska. Men, under den vakna tiden, erkänn, hur många gånger har du inte letat efter att nappen försvunnit, eller att barnet bara slänger iväg den? Antalet gånger under ett dygn, då du antingen letar efter försvunna nappar eller får böja dig ner på marken, för att hämta den nerkastade nappen, med barnet i famnen, behöver du inte ens räkna.

Perfekta valet: en smidig napphållare. Då behöver du aldrig mer kröka rygg, och leta. Det finns massa olika varianter, allt från ”vanliga” hållare, till de med barnens namn på.

Napphållaren du måste spana in.

• Babynest

Att småbarn behöver en säng, då oftast en spjälsäng är ju självklart för alla. Men, det finns någonting man kanske inte alls har koll på. När barnet är nyfött och liten så är ju spjälsängen på tok för stor. Och dessutom kanske barnet ligger i er säng, med mamma och pappa.

Det perfekta valet är ett babynest, kolla in den här söta. En liten säng som passar alldeles utmärkt för de allra minsta att ligga och sova i. Den är enkel att placera ut, antingen kan du välja att lägga den i er säng, spjälsängen, eller i soffan. Barnet ligger tryggt och säkert, utan att d som förälder behöver vara rädd att barnet ska ramla ur.

Här är hela urvalet av de smarta små sängarna. Vilken slår du till på?

• Bärsele

Visst är det härligt att bära sitt barn. Men i alla situationer kan det bli jobbigt för de flesta, med tanke på att du blir rätt bunden, om du samtidigt vill göra andra saker, till exempel duka fram på bordet, plocka ur diskmaskinen, eller bara vara ute i trädgården och påta lite.

Vad göra? Jo, en bärsele, där barnet tryggt och säker ligger tätt intill ditt bröst – och du kan samtidigt göra ovan, utan att barnet visar några som helst tecken på misströstan. Förmodligen lär barnet till och med somna i selen.

Här finns den smarta bärhjälpen för alla föräldrar.

Hela utbudet

Det finns givetvis mer saker att plocka fram, som du med all säkerhet inte tänkte på att du behövde innan du blev förälder. Exempelvis madrasskydd till sängen, grindar vid trappor och ett babygym där barnet kan träna på att ligga på magen, vända sig, eller bara ligga och ”småprata” med leksakerna.

Här kan du se hela utbudet med bra barntillbehör till alla föräldrar.

Relaterade produkter