Tradera Nyheter

”Handlar nästan allt på Tradera”

Som förälder kan lätt kostnaderna för barnkläder skena iväg. Fråga bara Elisabeth Andersson, mamma till sju barn. Nu berättar hon hur du kan sänka dina kostnader rejält. – Jag handlar nästan alla saker på Tradera, säger hon.

Vad vill du fynda för barnkläder i höst? Kolla in de populäraste sakerna här!
Tycker du det är jobbigt att plocka undan efter ungarna? Sluta klaga. Elisabeth Andersson,44, lyckas få ihop vardagen i villan i Borgholm på Öland. Här bor elva personer – mamma Elisabeth, hennes man, sju barn, en svärdotter och ett barnbarn.

– Jag har bara lyckats få det att fungera på något sätt. Vi lär tidigt våra barn att vara med och hjälpa till med allt. När vi storhandlar på ICA är barnen med och spanar efter varor så att kostnaderna inte skenar iväg, säger hon.

”Spenderar 1 526 kronor per månad”

En undersökning från Tradera visar att barnfamiljer lägger mycket pengar på kläder och prylar inför hösten. I snitt spenderar de 1 526 kronor per månad. Familjen Andersson är inget undantag – med sju barn är det lätt att kostnaderna skenar iväg. Men Elisabeth har lyckats hitta en strategi för att inte plånboken ska gapa tom i slutet av varje månad.

– Jag köper de allra flesta kläder begagnat, nästan alltid på Tradera. Och jag tittar inte på det lägsta priset, utan på kvalitén. Barnen kan ju ärva varandras kläder, speciellt när det gäller idrott. Många av mina barn har spelat fotboll och det har fungerat hur bra som helst att gamla grejer går i arv, säger hon.

Vad är du intresserad av?

Skor

Jackor

• Hemelektronik

• Ryggsäckar

• Sportkläder

Elisabeth brukar även köpa skor som barnen både kan ha utomhus och på gymnastiken. Och när det kommer till dyra spelkonsoler som barnens kompisar har har hon även en strategi.

– De flesta av mina ungar har Playstation och X-box. Men det hade vi aldrig haft råd med om vi inte köpt dem på Tradera. Där kan man få tag på begagnade konsoler väldigt billigt.

”Börjar planera för julafton i januari”

Livet som sjubarnsmamma, fru och farmor är hektiskt, speciellt med tanke på att Elisabeth både jobbar och bloggar. Och det gäller att planera födelsedagar och stora högtider i god tid.

– Jag börjar planera för julafton redan i januari och köper presenter som folk inte vill ha på Tradera, säger hon.

Även fast livet Elisabeth har mer att göra än de flesta föräldrar skulle hon aldrig vilja byta ut sitt liv som sjubarnsmamma. Men när får hon en lugn stund?
– Det får jag när jag ska lägga mig. Det är full rulle här från morgon till kväll. Men samtidigt tycker jag det känns tomt när bara två barn är hemma. Jag kommer bli hemsjuk när de flyttar, säger hon.

Relaterade produkter