Tradera Nyheter

Här är lösningen om du också fick fel julklapp

Fick du en present i jul som du genast insåg att du aldrig kommer använda? Vi har nog alla varit där.
Och många har insett att det finns en lösning.
Nu kan du sälja vidare dina felklappar till extra bra pris.

Kolla in superbudet av alla felklappar här!

Allt fler svenskar väljer att sälja vidare sina oönskade julklappar i andra hand.

Redan på julaftonskvällen kom det upp flera tusentals annonser på klappar folk inte behövde på Tradera. Det är långt ifrån alltid som du kan gå tillbaka till affären och få byta julklapparna. Kanske har du använt prylarna så att bytesrätten inte finns kvar.

Det är en klok investering för såväl plånboken som miljön att låta saker vi inte har någon nytta av gå vidare i andra hand. Genom koden FELKLAPP17 så kan du nu sälja tio prylar på Tradera för halva avgiften. Här har du alltså ett utmärkt tillfälle att tjäna en liten hacka och kanske köpa något som du verkligen vill ha eller behöver. Samtidigt som någon annan kan ha glädje av din pryl.

– Att så många fler svenskar väljer att sälja vidare sina julklappar i stället för att låta dem stå till ingen nytta i ett skåp är positivt. Det märks att det skett en attitydförändring. Man är mindre benägen att låta sina grejer samla damm eller att slänga dem. Man ser hellre att de får ett nytt liv hemma hos någon annan. Och det är ju jättebra för miljön, säger Sofia Hagelin, som är presschef på Tradera, i ett pressmeddelande.

Här kan du sälja tio felklappar – för halva avgiften.

”Alltid en chansning”

Bland de mest populära kategorierna hittar vi alla möjliga typer av kläder. Damkläder och barnkläder går åt fort. Även herrkläder säljer bra.

– Det är ju alltid en chansning att köpa kläder i julklapp, eftersom alltifrån passform, storlek och stil ska passa den som får plagget. Det kan säkert förklara varför kläder hamnar i topp på listan, säger Sofia Hagelin.

Det går att hitta rejäla fynd på exklusiva märken om man vet vad man letar efter. Allt fler inser att det faktiskt går att få en hel del pengar för kläder man inte använder längre. Självklart är skicket viktigt och ger ett högre pris. Det gör samtidigt att folk faktiskt kan hitta plagg som är i princip helt nya till lägre priser än i affärerna.

Vilken klapp ville du ha – som du inte fick? Kolla in här, du kanske hittar den.

Det är populärast

Under juldagarna ökade antalet annonser med hela 35 procent jämfört med föregående år. Andra kategorier som är populära just nu är exempelvis skor, heminredning, mobiler, konsolspel och skönhetsvård.

Många passar även på att sälja gamla grejer nu när de fått nya. Har du fått en ny telefon kan du lika väl sälja din gamla som du inte behöver. Det hela är väldigt enkelt. Lägg upp en annons som vanligt eller om det är första gången så följer du instruktionerna på Tradera under ”Skapa en annons”.

När du ombeds att skriva in en kod så knappar du enkelt in FELKLAPP17 och vips så slipper du halva avgiften på hela tio annonser. Med koden får du alltså ännu mer i plånboken när du säljer dina saker, pengar du kan använda till roligare saker.

Byt bort besvikelsen mot glada miner. Kolla in alla felklappar som är till salu just nu.

Här är sakerna som strax efter julafton sålde bäst

Kläder och skor 27 procent

Heminredning 17 procent

Mobil, dator och Tv-spel 11 procent

Smycken och accessoarer 8 procent

Skönhetsvård 6 procent

Leksaker 5 procent

Övrigt 26 procent

Relaterade produkter