Tradera Nyheter

Listan: Så enkelt hittar du fynden till skidbacken

I fjol valde rekordmånga svenskar att tillbringa sin lediga tid under vintermånaderna i skidbacken.
Men att åka till fjällen kan innebära stora kostnader och utrustning är en utgift som man enkelt kan skära ner på – genom att fynda begagnat.
Och har dina skiddagar tagit slut så kan du tjäna en rejäl slant på att sälja din utrustning på Tradera.

De senaste månaderna har svenska fjällvärlden varit fyllda av snöälskare, men det är inte bara under loven som vi svenska tar oss ut i snön.

Trenden att åka skidor, skridskor eller bara vara ute under vintern är här för att stanna. Och weekendresor till fjällen är en sak som slagit igenom stort den senaste tiden.

Kombinationen med rofylld och avkopplande dagar varvat med aktiviteter och frisk luft gör gott för både kropp och själ.

Men att investera i utrustning kan bli en dyr historia.

I dag väljer fler och fler att köpa och sälja second hand för att både spara och tjäna pengar – men framför allt för att spara på naturens resurser.

För även om du inte planerar att kasta dig nedför pisterna eller staka sig ut på vidderna kan det vara värt att spana i förrådet – för det går att tjäna pengar på att sälja sin gamla utrustning.

Att hyra skidor i svenska och utländska fjällvärlden är en dyr historia.

En familj med två vuxna och två barn kan lätt bränna halva reskassan på att hyra skidor och snowboards till hela gänget. Och då har vi inte ens räknat med skidkläderna, och allt annat man behöver för att hålla kylan och snön i schack.

”Vuxit mest”

Enligt en undersökning gjord av Tradera så kan en familj med två barn i skolåldern spara nästan 5 000 kronor på att köpa begagnade skidkläder och utrustning inför loven jämfört med att köpa nytt eller att hyra.

– Barnkläder och barnskor är två av de kategorier som vuxit mest på Tradera under 2018. Trenden är tydlig och allt fler medvetna föräldrar handlar hellre begagnat än köper nytt, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera.

Hitta fynden

Varje dag är det någon som växt ur sin utrustning eller bestämt sig för att deras dagar i pisten är över.

Och mycket av utrustningen som du hittar på Tradera är i mycket gott skick. Det finns alltså chans att göra riktiga fynd.

Är du intresserad av snowboard finns mängder av både brädor, bindningar och pjäxor att fynda. Oftast finns paket att köpa för en billig peng – eller vad sägs om denna Oxzygenbräda inklusive bindningar för utropspriset 250 kronor. Du kan också hitta specifika brädor för just dig för en relativ billig peng.

Spana in alla brädor här!

Skidor och pjäxor

Är du säkrare med ett par slalomskidor så har du kommit rätt. Utbudet på Sveriges största marknadsplats är stort och det finns allt från barn- och nybörjarskidor till avancerade off-pist-varianter.

Spana in alla annonser här!

Pjäxor är en annan dyr utgift om du vill köpa nya, men på Tradera hittar du enkelt rätt storlek och behöver oftast bara betala ett par hundralappar.

Skidkläder är en annan sak som är bra att fynda – se alla skidkläder här!

Glöm inte att tänka på säkerheten. Hjälm är självklart bra att ha och likaså ryggskydd. Och för synens skull kan det vara trevligt med schyssta skidglasögon.

Se upp i backen!

•••

Här är fyra andra snösaker som gör tiden ute lite roligare.

Kälkar, pulkor och snowracers:

Att ge sig ut i backen med pulkor och snowracers är något som aldrig blir tråkigt och krävs inte lika mycket planering att åka skidor. På Tradera finns massvis av fynd att göra.

Skridskor:

Visst kan det vara både svårt och roligt att ta några skär på isen. Oavsett om du söker utrustning för att ge dig ut på naturisar och njuta eller spela ishockey eller åka konståkning på en spolad rink så hittar du lösningen på Tradera. Och det för bara några enstaka 20-lappar.

Spark:

I Norrland är det ett nästan som ett fortskaffningsmedel, men visst kan det vara roligt att susa fram på en sparkstötting. På Tradera hittar du ett gäng sparkar – både antika stöttingar i trä och barnvarianter för lek.

Längdskidor:

Att glida fram på skidor på plan mark kan vara helt fantastiskt och på Tradera finns något för alla. Barnpaket med skidor och stavar kan du fynda för runt hundralappen och siktar du på att susa fram i spåret i värsta vasaloppsstilen så finns avancerade skidpaket för några tusenlappar. Men glöm inte pjäxorna.

Relaterade produkter