Tradera Nyheter

Mamman: Så fick vi råd med allt till babyn

När ett barn är på väg är det mycket som måste förberedas. 
Att köpa allting nytt kan gräva stora hål i plånboken. Men på Tradera hittade Marie allt hon behövde till den nya familjemedlemmen.

Som första gångsförälder är det mycket att tänka på. Din vardag är på väg att förändras för alltid. Samtidigt som ni mentalt håller på att förbereda er för en ny familjemedlem så är shoppinglistan på allt som måste införskaffas inför bebisens ankomst lång.

Marie Lindqvist, 31, från Stockholm har försökt få barn under flera år och nu närmar hon sig förlossningsdatumet. Tillsammans med sin sambo har hon sedan flera månader tillbaka börjat samla på sig allt de kan tänkas behöva.
– De första 12 veckorna vågar man inte andas ut utan då går man omkring och är nervös. Men så fort vi hade passerat det delmålet gjorde vi en lista på allt vi behövde köpa, säger hon.

Även om det var i tidigaste laget behövde Marie och hennes sambo börja köpa hem saker till den kommande familjemedlemmen.
– Även om vi hade kunnat spara pengar på hög och köpt allting senare så hade det inte riktigt fungerat för oss. Dels är vi dåliga på själva sparande, finns pengarna där så gör vi av med dem. Vi behöver köpa mycket begagnat för att ha råd med allting och i och med att vi vill ha specifika modeller och märken så kände vi att det är lika bra att vara ute i god tid.

Fynda en Bugaboo Barnvagn

Så fort listan var gjord började de hålla utkik efter de stora sakerna de listat. En klassisk spjälsäng hittade de snabbt.
– Vi köpte en traditionell spjälsäng i vitt som vi sedan målade ljust gul med gröna mönster på för att den skulle matcha resten av rummet. Det var supersmidigt och kostade oss nästan ingenting, säger Marie.

De ville börja köpa de större grejerna och efter sängen så siktade de in sig på att hitta en barnvagn. De visste vad för modell de ville ha men den var alldeles för dyr för att köpa i butik.
– Jag googlade runt först eftersom vi ville ha en specifik vagn. Men att köpa den ny var uteslutet, det är helt galet vad vagnar kostar i butik. Vi hade fått tips om att man ska vara noggrann när man köper en barnvagn begagnat så att den inte stått ute i fukt och sådant. Den vagnen vi till slut hittade kostade knappt hälften så mycket som i butik.Hon fortsätter:
– Vi hade jättetur och hittade en vagn som bara använts inomhus. Dessutom fick vi med lite extra grejer som en åkpåse och en overall.

Dessutom hittade de ett fint skötbord som bara behövde målas om, en bärsele och en i stort sätt oanvänd babysitter.
– Det allra mesta går att hitta på Tradera. Dessutom känns det seriöst. Saker till ett spädbarn använder man bara under en kort period, ingenting av det vi köpt har varit i dåligt skick eller slitet.

Fynda en babysitter från Fischer Price

Kläder, leksaker och babygym går också att hitta. Paret har även fyndat ett set med babykläder till den kommande pojken.
– Det är många som säljer hela kit med kläder av olika slag. Det har vi också fyndat. Det känns jättebra att vi gjort sådana klipp. Både hittat riktigt bra grejer men också sparat jättemycket pengar som vi kan lägga på annat.

Maries bästa tips för att göra riktiga fynd är dels att vara ute i god tid så att man inte behöver köpa det första man hittar.
– Vi laddade ned Traderas app och bevakade auktioner vi var intresserade av. På så sätt fick vi koll på prisnivåer och det blev lättare för oss att göra klipp, säger hon.

Här hittar du allt du behöver till bebisen:

Bugaboo Barnvagn
Britax Barnvagn
Mimmi Pigg Babysitter
Vit spjälsäng
Blå spjälsäng
Fischer Price babygym
Rätt start babygym
Ställbart babygym

Relaterade produkter