Tradera Nyheter

Mollys exklusiva spelning skapade budhysteri

Över 381 000 kronor samlade auktionerna till förmån för Diabetesfonden in via Tradera.
Och det blev budhysteri på Molly Sandéns exklusiva spelning.
– Häftigt, och det är ju en fantastisk upplevelse, säger Cajsa Lindberg, förbundsordförande i Svenska Diabetesförbundet.

KOLLA IN UNIKA ANNONSEN SOM SKAPADE HYSTERI

Diabetes är en av våra stora folksjukdomar och runt en halv miljon svenskar lever i dag med diabetes, även om Diabetesförbundet räknar med att var tredje person med typ 2-diabetes är oupptäckt. Diabetes är en obotlig sjukdom som varje dag kostar fem personer livet.

Till förmån för Diabetesfonden arrangerades Diabetesgalan i Annexet i Stockholm den 14 november. Som programledare i den tv-sända galan fanns Peter Jihde och Molly Sandén.

– I fjol samlade vi in 5,7 miljoner kronor vid galan, får man önska i år så vore det fantastiskt om vi lyckades få in närmare 10 miljoner kronor, säger Cajsa Lindberg, förbundsordförande i Svenska Diabetesförbundet och tillägger:

– I år har vi märkt av en större medvetenhet och många har gjort egna insamlingar, motorcykelklubbar har samlat in pengar och många andra kreativa initiativ för att samla in har skett. Det är fantastiskt.

Inför själva galan pågick insamlingen av pengar genom bland annat auktioner på Tradera.

Och där auktionerar programledarna ut sig själva på olika sätt. Jihde erbjöd bland annat en paddelmatch tillsammans med sin bror – SE HÄR – men det är den andra programledaren som skapade budhysteri på nätet.

Framträder akustiskt

Molly Sandén, som precis som sin kollega Peter Jihde själv har diabetes, auktionerade ut sig själv och sin fantastiska röst.

I priset ingick nämligen att Molly själv framträder akustiskt. Hon framför två låtar som vinnaren och Molly kommer överens om. Budvinnaren bestämmer själv om Molly ska sjunga på ett event, ett bröllop eller kanske hemma i vardagsrummet.

– Jätteroligt! Molly var programledare för Musikhjälpen 2017 och hade även då en auktion med oss, så det är jättekul att se att hon är med igen, säger Chantal Olsson, Brand Manager på Tradera.

Och det blev rejäl hysteri. Över 80 bud kom in på Molly-annonsen – och slutpriset blev en bra bit över 40 000 kronor – KOLLA IN ANNONSEN HÄR!

Drog in 260 700 kronor

Kanske blir auktionen en succé liknade den när Bianca Ingrosso blev praktikant för en dag i april i år.

Influencern Bianca Ingrosso lyckades då få in 260 700 kronor till ZB Foundation i en auktion som sågs av mer än 45 000 människor.

Läs om kändisauktionen som drog in över 260 000 kronor här

Lovar att göra comeback

Det finns naturligtvis andra auktioner som också lockade många. Bland annat slog tidigare fotbollsspelaren Bojan Djordjic på stort. 36-åringen som tidigare spelat i AIK, Manchester United och Röda Stjärnan lovade att göra comeback på Tradera.

– Jag snörar på mig skorna igen och auktionerar ut mig till valfri klubb, Sverige runt. Jag har en bit kvar till toppformen, men det är ju ett tag kvar till säsongsstarten, säger Bojan.

Auktionen – som gäller en match under vårsäsongen 2019 – lockade över 100 budgivare och ett slutpris på över 7 000 kronor.

Aschberg som vaktmästare

En annan färgstark person som är med i auktionerna är Robert Aschberg. Lade man sina slantar på honom så fick man programledaren och tv-personligheten som vaktmästare under några timmar. Se auktionen här!

I fjol drog Diabetesgalan in hela 5,7 miljoner kronor – och den summan siktar de naturligtvis på att överglänsa i år.

– Det hoppas vi absolut på, jag uppmanar alla att titta på galan och skänka pengar, säger Cajsa Lindberg, förbundsordförande i Svenska Diabetesförbundet.

Via Traderas auktioner samlades det in över 380 000 kronor – kika här.

Golfklubba och statistroll

– Ja, intresset är stort, särskilt under Musikhjälpen som vi har samarbetat med under många år. Vi tycker att det är så kul att ha välgörenhetskampanjer på Tradera.Vi har gjort liknande samarbeten med UNICEF, Barncancerfonden, Läkarmissionen, Världens Barn, Röda Korset, Make A Change, Ge Bort Till Sport med mera. Det är så kul att se att engagemanget för detta ökar och det är väldigt spännande att följa alla roliga saker som brukar auktioneras ut vid välgörenhetskampanjer.

Och visst finns det mycket roligt att buda hem innan auktionerna stängs på onsdag kl 21.45.

Vad skulle du själv ha budat på?

– Jag tycker att det är kul med middagen med Niklas Ekstedt, men även statistrollen i den nya tv-serien vore häftigt. Annars skulle det kanske vara golfklubban från Parnevik – vi är ju en golffamilj, skrattar Cajsa Lindberg, förbundsordförande i Svenska Diabetesförbundet.

•••

Här är några av de spännande auktionerna till förmån för Diabetesfonden:

• Danslektion med Dermot Clemenger – kolla här!

• LA Galaxy-tröja signerad av Zlatan – kolla här!

• Isabel Adrians smycken från Diabetesgalan – kolla här!

• Niklas Holmgren kommenterar en match direkt i din TV-soffa – kolla här!

• Besök inspelningen av ALEX säsong 2 – kolla här!

• Exklusiv middag på Ekstedt med Niklas som er värd – kolla här!

• Boxningspass med Klara Svensson – kolla här!

• Golfklubba signerad av Jesper Parnevik – kolla här!

• Statistroll i Viaplays nya serie Heder – kolla här!

Relaterade produkter