Tradera Nyheter

Så får du tag på årets mest eftertraktade julklapp till barnen

Det är årets kanske hetaste julklapp för barn – men extremt svårt att få tag på. Pokémon-albumen har sålt slut i många butiker runt om i landet. Men de går fortfarande att få tag på – hos Tradera.

Missat Pokémon-hysterin? Då har du förmodligen inte läst nyheterna de senaste sex månaderna. Efter att appen Pokémon Go släpptes under sommaren gick nästan alla, stora som små, runt och letade små japanska seriefigurer med mobilen. Fenomenet har blivit så stort att vissa länder till och med använt Pokémon för att locka turister, bland annat Thailand, Japan och Egypten.

”Har sålt slut”

Intresset har också satt fart på försäljningen av Pokémonkort, både nya och gamla. Det är bland de yngre som det största intresset finns, inte minst till jul. Men faktum är att det inte är helt lätt att få tag på korten innan nyår. Många av butikerna vi har ringt runt till har helt sålt slut på Pokémon-album och en hel del nätbutiker tar in nya i sitt lager först 2017.

”Kostar 10 000 kronor”

Hur gör man då om man tvunget måste ha ett Pokémon-album innan nyår? Det enkla rådet är att köpa begagnat. På Tradera finns nu över 14 000 olika auktioner med de åtråvärda korten, i varierande prisklasser. Vissa, det här till exempel, kostar 10 000 kronor medan andra är rejält mycket billigare. Vill du köpa en hel samling behöver det heller inte kosta speciellt mycket. Här kan du få 19 stycken kort för bara en krona. Ett bra tips är att fråga ditt barn, hens kompisar eller någon annan som har koll innan du köper korten. Annars finns risk att du lägger pengar på ett kort som ditt barn har eller inte är intresserad av. Om du vill få hem Pokémon-presenterna innan jul, se till att handla så fort du kan. Ofta tar det några dagar för paketet att komma hem till din dörr.

Här hittar du populäraste Pokémon-korten just nu

Relaterade produkter