Tradera Nyheter

Så sparade Annika 1000-lappar på att handla begagnat

När Annika blev gravid fick hon en milslång lista av en kompis med allt hon borde inhandla. För att slippa stora hål i plånboken satsade den blivande mamman på mycket begagnade grejer – då var Tradera ett bra ställe att leta på. – Vi köpte till exempel vår barnvagn på nätet, på det sparade vi runt 10 000 kronor, säger hon.

Att inhandla en barnvagn för över 10 000 kronor är inget ovanligt i dag. Det kan låta som en dyr investering, men när du får barn slutar det inte där. Du ska ha spjälsäng, babygym, bilbarnstol, bärsele, babysitter, kläder i olika storlekar och mycket, mycket annat.
När 34-åriga Annika var gravid fick hon en lista på flera A4-sidor med saker hon borde inhandla inför att barnet skulle födas.– Det var helt galet, men jag tror faktiskt att det var runt 200 punkter med tips på grejer som var bra att skaffa, säger hon.

Är du också på jakt efter saker till en ny familjemedlem? Kolla in alla auktionerna här

För att spara pengar och samtidigt tänka på miljön bestämde sig Annika och hennes sambo för att i många fall satsa på begagnat – då var Tradera ett väldigt bra alternativ. På auktionssajten hittar du det mesta du behöver till dina barn.
– Vi köpte till exempel vår barnvagn på nätet. Från början hade vi tänkt inhandla en ny. Men sedan var det faktiskt en kompis som köpte sin begagnad och det var då vi insåg att man faktiskt inte behöver köpa allt nytt. Hon hade hittat en jättefin vagn från ett bra märke, som såg alldeles ny ut, så vi bestämde oss för att leta efter samma modell – en liten smidigt cityvagn som klarar rulltrappor och de trånga hissarna i tunnelbanan, säger Annika.

Är du också på jakt efter en vagn? Kolla utbudet här

Hon berättar att hon och sambon bland annat även köpt en begagnad bärsele från ett väldigt bra kvalitetsmärke precis som regnkläder och en babysitter.
– När jag har letat efter begagnade barnsaker har jag insett att det ofta är onödigt att köpa nytt. I och med att barnen växer väldigt snabbt när de är små så är mycket grejer precis som nya – fast de är använda. Handlar du på Tradera så kan du köpa riktiga kvalitetssaker – fast billigt.

Hur mycket tror du att ni har sparat på att köpa begagnat? 
– Om man börjar med barnvagnen så är det 10 000 kronor redan där. Och sedan är det säkert minst 10 000 kronor till på andra grejer. Dessutom har vi till exempel sålt en babysitter och en bärsele – för det fick vi runt 1 000 kronor. Det blev välkomna extrapengar som man kan göra något kul för. Vi åkte till exempel till Turkiet under föräldraledigheten. Då var det härligt att få lite extra shoppingpengar till resan, säger Annika.

Är du också på jakt efter saker till en ny familjemedlem? Kolla in alla auktionerna här

Relaterade produkter