Tradera Nyheter

Se shoppinglistan för nyblivna föräldrar

Ska du bli förälder för första gången?
Grattis! Att få barn är helt underbart men det betyder också en hel del förändringar i det liv du lever i dag.
Här är listan med oväntade prylar som kommer göra ditt liv lite lättare det närmsta året.

Att få barn innebär förutom en väldig massa gläjde också en hel del dyra investeringar. Barnvagnar skötbord, sängar, bilbarnstolar och kläder är bara några av alla de saker som du kommer att behöva – eller tror du kommer att behöva.

Listan med prylarna

Men det finns en hel del saker som nästan aldrig dyker upp på listorna över investeringar som är livsviktiga innan barnet kommer – saker som definitivt kommer spela en betydande roll i ditt framtida liv.
Här är listan för dig som inte bara vill se till att din bebis har alla prylar den behöver – utan som även underlättar för dig som vill orka ta hand om det lilla knytet.

Kaffet

En kaffemaskin – Ja, vi vet. En god kopp kaffe har säkert en viktig roll även i ditt liv utan barn. Skillnaden är den att du det närmsta året antagligen inte kommer vara lika brydd på om kaffet har den perfekta rostningen utan snarare bry dig om vilken kopp som du snabbast kan få färdig i muggen för att överleva natten. En snabb kaffemaskin som du kan slå på med ett enkelt knapptryck när du är uppe och vyssar barnet klockan 1,2,3,4,5, och 6 kommer vara guld värd som småbarnsförälder.

Här kan du fynda en kaffemaskin på Tradera.

Sömnen

När vi ändå är inne på sömn. Ibland kommer du trots allt få sova – då gäller det att passa på att njuta. En ny säng kan tyckas lite onödigt dyrt och ja faktiskt kanske lite onödigt också eftersom du snart kommer ha en liten bajs- och kräks-människa som huserar bredvid dig. Satsa istället på en riktigt bra kudde som kan hjälpa dig att få din välförtjänta sömn. En kudde i memoryfoam kan vara ljuvligt de dagar du behöver riktigt bra sömn.

En begagnad kudde känns sådär men på Tradera finns ett stort utbud av auktioner med prylar som är helt nya – men som kostar en bråkdel. Här är ett exempel.

Surfplattan viktigare än du tror

Tillhör du de blivande föräldrar som suckar tungt när du ser hur andra föräldrar ger sina små ögonstenar en ipad i handen långt innan de ens kan prata. Vänta och se, säger jag.
Det kommer finnas stunder när du lovordar den där lilla surfplattan. De allra flesta små barn som är födda de senaste åren har en relation till babblarna och ditt barn kommer förmodligen inte vara annorlunda. Att köpa en begagnad surfplatta kan därför vara smart – för trots allt kanske du inte vill sätta en helt ny och dyr padda i handen på en liten bebis.

Innan bebisen nått den där åldern där babblarna blir intressant kan du dessutom själv använda surfplattan för att kolla på lite serier hemma i soffan. En padda är då betydligt smartare eftersom ditt barn troligen kommer somna ovanpå dig på de mest opraktiska ställena – just där du inte kan se teven.

Hitta din ipad här.

Torrschampo och mjukisbyxor

Det kan låta deppigt men det är bara att inse, de första månaderna av ditt nya liv kommer du antagligen inte vara den charmigaste och snyggaste personen i ditt kvarter. Glöm långa timmar framför spegeln med en sminkborste i högsta hugg eller de långa kvalen över vad du ska välja att ha på dig. Det finns såklart undantag. Ni skulle såklart kunna bli de där föräldrarna som alltid ser fräscha ut och som har all tid i världen att gå på behandlingar och ta långa bad. Men mest troligt blir ni som de flesta andra. Ett stugsittande par som mest vandrar omkring i era mjukisbyxor och som är glada om ni hinner tvätta håret en gång per vecka.

Därför kan det vara smart att säkra upp med några burkar torrschampo – och ett par riktigt sköna mjukisbyxor.

Mikrovågsugnen

Tillhör du de personer som kastat ut mikrovågsugnen eftersom du aldrig använde den till något – förutom möjligtvis en omgång micropopcorn. Då är det dags att investera i en ny lite ugn till hemmet. Mikrovågsugnen är nämligen en av småbarnsföräldrars bästa vänner. På bara några sekunder fixar den allt från att värma vällingen till att se till att gröten och purén håller rätt temperatur.

Här hittar du en begagnad mikrovågsugn.

Tvättmaskinen

En annan maskin som också kvalar in bland de bästa vännerna är tvättmaskinen. Du kommer upptäcka att bebisar trots sin storlek smutsar ner en hel del och att försöka få till det där med tvättider kommer inte vara lika lätt med ett skrikande barn på armen.

En annan sak som kommer att förändras drastiskt de närmsta månaderna är hur insatt du kommer att bli i olika typer av kroppsvätskor. Du kommer antagligen att ha fler diskussioner än du trodde var möjligt om olika konsistenser på bajs, om kräks och om sjukdomar och snor.

Kroppsvätskorna

Det finns också en hel del olika prylar du kan investera i för att underlätta i kontakten med dessa kropssvätskor eller sätt att undvika att få dem överallt.
En vanlig sak som många tipsar om är blöjhinkar – det finns en hel uppsjö av dem. Huruvida man behöver dem eller inte går att diskutera, men om du vill ha en så hittar du den här.

En väldoftande kräksbehållare har ännu inte kommit ut på marknaden, men det finns däremot praktiska små dregglisar som du kan sätta utanpå barnens kläder för att undvika att behöva byta tröja på de små liven stup i kvarten – tro mig du kommer att ha tillräckligt att tvätta som det är.

Snorsugen

Snorsugen är däremot en uppfinning som finns ute på marknaden. Snorsugen som för många går under namnet näsfrida är en smart liten rackare som gör det möjligt för dig att suga ut snorets ur barnets lilla näsa – låter det äckligt? Ja det kanske inte toppar över härliga saker du kommer att göra som förälder men eftersom en snorfri näsa kommer göra ditt liv så mycket skönare är det klart värt det! Nyfiken på hur en näsfrida ser ut? Här hittar du en ny i förpackning som du kan lägga vantarna på!

 

Det finns naturligtvis en miljon saker till som kommer vara livsviktiga när du blir förälder – allt från vagn till bilstol, bärsele och skötbord för att inte tala om alla kläder, babynest, bröstpumpar och leksaker du kommer vilja ha och behöva.

För dig som vill spara några tusenlappar och samtidigt göra en insats för miljön kan det vara riktigt smart att börja i tid och buda hem de prylar du vill ha på tradera – där finns ett riktigt stort utbud av allt från senaste vagnmodellen, till kläder från populära klädmärken som Mini Rodini och Polarn o Pyret.

Relaterade produkter