Tradera Nyheter

Se världskändisarna galna auktioner

Fler barn än du tror lever i barnfattigdom i Sverige. Men alla barn, oavsett ekonomiska förutsättningar, borde ha rätten att idrotta. Dyr utrustning kan dock vara ett hinder och därför kan du hjälpa barnen genom att buda på världskändisarnas välgörenhetsauktioner.

I snitt tre barn i varje normalstor skolklass lever i fattigdom i Sverige. Det visar statistik från Rädda barnen. Många av dessa barn är idrottsintresserade men har inte råd att utöva sin favoritidrott. Men nu finns det chans att hjälpa – och att bli hjälpt. Tradera samarbetar med TV4 i satsningen #geborttillsport som verkar för att barn som behöver ska få tillgång till idrottsutrustning.

Kändisar engagerar sig

Nu kan världsstjärnornas unika prylar bli dina. Flera auktioner har redan börjat dra in stora summor till Rädda Barnen. Bland annat auktionerar Charlotte Kalla ut sina skidor till högstbjudande, och Markus Rosenberg auktionerar ut såväl matchtröja som fotbollsskor. Eller vad sägs om F1-stjärnan Marcus Ericssons tävlingsoverall från Japans GP? Även NHL-proffset Viktor Hedman har en auktion, då kan du buda hem en träning med hockeyproffset under 2016. I en annan auktion kan du lägga ett bud på hjälmar från världens bästa hockeytvillingar – bröderna Sedin. Om du föredrar världsstjärnor inom skidåkning kan ett herrställ och hjälm från Jens Byggmark bli ditt.

Se fler kändisauktioner här

Men det är inte bara kändisar som engagerar sig. Även företag och privatpersoner gör sitt för att hjälpa till. SAS auktionerar ut en unik NHL-resa där det ingår resa, två matcher och ett möte med de hyllade NHL-spelarna Oliver Ekman Larsson och Niklas Hjalmarsson.

Så kan du hjälpa barnen

Du kan hjälpa till genom att gå in och buda på auktionerna – pengarna går oavkortat till Rädda Barnens verksamhet High Five – Idrott för alla. Du kan också bidra med idrottsutrustning till TV4:s insamlingsturné eller genom att lägga ut en egen auktion på Tradera.

Fem kändisauktioner:

Anlita Olof Lundh och Patrick Ekwall som tränare för ditt ungdomslag
Curlingafton med Anette Norberg
Signerad tröja av John Guidetti
Niklas Kronwallssilverhjälm från OS i Sochi
Simträna med Emma Igelström

Här hittar du fler kändisars välgörenhetsauktioner

Relaterade produkter