Tradera Nyheter

Skolstart: Här är ungarnas höstgarderob

Att handla begagnat är smart för miljön, och plånboken.
Tradera har alla barnkläder inför höstterminen.
Här är några inköp som borde vara på föräldrarnas shoppinglista.

Ungarna behöver vanligtvis en hel del nya plagg när skolan drar igång. Nyligen genomförde Tradera en undersökning som visar att föräldrar i snitt lägger 1 436 kr per barn inför höstens skolstart. Varannan förälder väljer att handla begagnat – och andelen är ännu högre bland mammorna.

Att återanvända kläder och tillbehör är inte bara bra för miljön – det finns en hel del pengar att tjäna. Här hittar du exempelvis Fjällrävens Kånken Mini i rosa – och utgångspriset är ungefär en fjärdedel av nypriset. Eller varför inte köpa samma Salomon-ryggsäck som du själv hade i plugget?

Till regn och rusk

Snart är det läge att ställa in sommardojorna. Slå till på ett par lila höstskor från Ecco. Just nu skapar flera annonser med Kavat-skor budkrig. 13 budgivare slåss om de här 22:orna – och i skrivande stund ligger 63 bud på de här vinterkängorna.

Sommaren hänger sig kvar, men inom kort är det stövelväder. Här hittar du ett par av hög kvalitet, från Tretorn. Enligt säljaren ligger nypriset på 349 kr – dessa verkar bli betydligt billigare. Om rosa inte är din färg så finns det här grönrandiga paret från Tretorn i storlek 22.

Glöm inte regnkläderna. Det här stället har gulliga Bamse-motiv på den randiga jackan och hängselbyxorna. Vissa annonser är hetare än andra. Elva budgivare slåss om det här regnstället från Helly Hansen. Ett annat bra plagg är galonbyxan. I skrivande stund ligger toppbudet bara på tio spänn för galonbrallorna från Polarn O. Pyret. Ett riktigt fynd.

Höstjackor och tröjor

Tradera har även ett stort utbud av höstjackor, exempelvis den här skaljackan från Polarn O. Pyret. När den första kylan slår till så passar en fleecefodrad softshell-jacka från Didriksons.
Hösttemperaturerna kan svänga rejält, och då kan det vara svårt att klä barnen rätt. Men med en stickad tröja behöver inte jackan vara lika varm och bylsig. Den blåvitrandiga modellen med träknappar från Newbie är helt rätt. Polarn O. Pyret lockar med en retromodell, kolla in den gröna koftan här.

Detta tycker föräldrar är viktigast när de köper barnkläder begagnat
(från Traderas Yougov-undersökning juni 2017)

1. Att de är snygga och inte ser slitna ut
2. Att priset är bra
3. Att de är av bra kvalitet
4. Att de är funktionella
5. Att mina barn tycker att de är fina
6. Att plaggen är sköna/bekväma
7. Att det bidrar till en bättre miljö
8. Att de är ovanliga/unika/originella (dvs. ej massproducerade)

Relaterade produkter