Tradera Nyheter

Tipsen: Barnkläderna som gör vintern till en lek

Polarkyla, snöslask och dagisgyttja. Svensk vinter är högst ombytlig och riktigt påfrestande för både barnakläder och föräldrahumör. Så kolla in plaggen som gör vardagen, om inte till en dans – i varje fall lite lättare.

Vilka barnkläder väljer du? Spana in hela utbudet på Tradera här!

I november var det snökaos och december pendlade temperaturen mellan iskyla och ”vårvärme”. Och varje förälder vet hur jobbigt det kan vara att klä sina telningar rätt. Men som ordstävet lyder, det finns inget dåligt väder – bara dåliga kläder.

Så se till att uppgradera garderoben för alla vädereventualiteter – och är man bara lite smart så går det faktiskt att göra till riktigt vettiga priser. För när det är snöstorm i ena änden av landet – är det slask i andra.

Fodrad galon

Väta är föräldrars värsta fiende. För blöta och kalla barn är något av det värsta man kan tänka sig. Därför är ett ställ i fodrad galon en skänk från ovan när man bor i de delar av landet där vädret inte riktigt kan bestämma sig. Förutom att hålla vattenpölar och annat fuktigt ute, så är det lätt att torka av, tåligt och tack vare fodret ganska varmt.

Overallen

När det blir kallt (och den fodrade galonens tid är förbi) finns det bara ett plagg som gäller. One-piece-lösningen innebär att man slipper leta efter olika delar, bråka om färgkombinationer samt att det inte kan bli kallras in i glipor. Har man möjlighet att satsa lite mer pengar så är en kvalitativ och genomtänkt version från exempelvis Polarn och Pyret, Minymo eller Molo.

Rätt vantar

Alla som har eller har haft barn vet att det ”händer med händer”. Barn använder sina fingrar till att göra allt från att peta näsan till att vända upp och ner på huset, gräva eller för att skapa små underverk. Därför är det viktigt att skydda alla dessa fingrar på rätt sätt. Galonvantar (kolla här) i olika versioner är bra vid utomhuslek i plusgrader (kolla här) – men när kvicksilvret sticker ner under nollan krävs det rejälare tumvantar som du spana in här.

Fingervantar

Som ovan nämnt är galon- och tumvantar praktiskt, men många gånger accepteras inte de förnuftiga valen av de som ska bära dem. Fingervantar är det som efterfrågas! Utbudet är lite smalare, men det är inte fel att skaffa sig något mer än de standardbetonade och föga värmande stickade. Passa även på att fynda ett par läckra själv, kolla här – du ska ju ändå vara med i leken.

Riktiga stövlar

Precis som med fodrade galonkläder – så är ett par fodrade stövlar ett bra ”basplagg” i vinter-outfiten. Och tack vare att de är enkla att ta på och av brukar de vara populära bland de flesta barn. Kolla in de här gedigna vinterstövlarna eller varför inte spana in dessa från Kavat.

Tvättbara skor

Det är inte alltid stövlar är rätt svar, särskilt om det är så att det är lite varmare/torrare och barnen klagar över att gummibåtarna är otympliga. Ett par vettiga vinterskor med kardborre är ett bra alternativ. Inte nog med att de ger bra stöd för foten, de är smidiga att leka i och många barn gillar friheten de ger. Se dock till att det är skor som andas lite och har Gore Tex samt att de är tvättbara – det senare gör livet enklare.

Rätt kängor

Fryser du om fötterna – fryser du om hela kroppen. Därför är det så viktigt att man ser till att det är rätt skor barnen har på sig. Här spelar sulan en stor roll och hellre en tjock sula än lite fuskpäls i skaftet bör vara riktmärket. Dessa skor är dock många gånger betydligt tyngre än vad höstkängor är, men det är värt det (kolla in några av kängorna här) – för när kylan kommer vill man inte ha gnälliga barn. Kamik har många bra vintervarma alternativ som faktiskt inte är allt för tunga.

Mössa

Låt inte snålblåsten ta död på uteleken. Se till att skydda öronen med en mössa, även om det inte är snorkallt ute. Är barnen lite kinkiga, se till att ha alternativ. Här finns en för de som gillar rosa, en för färgglada, eller varför inte denna?

Knäppmössa/pälsmössa

När det blir riktigt kallt brukar dock inte en vanlig mössa räcka för att barn ska hålla sig varma. Man ska även hålla i åtanke att mindre barn (upp till sju-åtta år) inte alls kan hålla värmen i ansiktet lika bra som en vuxen. Så kom ihåg, fryser du om ansiktet (särskilt om du är en skäggig man) – fryser dina barn mer. En mössa som man kan ”linda” om huvudet är helrätt – särskilt om den kommer från något så trendigt som New York, kolla här.

Krage

Huvud och händer är inte de enda ”bara” delarna för ett barn. Halsen är exponerad och viktig att skydda när det blir kallt. En vettig fleecekrage från exempelvis Polarn och Pyret är en billig investering. Lätt att ta på/av, tvätta och enkel att få ner i jackfickan om det är så att man går in i en affär och hälften av alla kläder ska av.

Fleeceunderställ

Det är många föräldrar som struntar i det, men ett underställ är ”det viktigaste”. Ju närmare kroppen ett plagg är, desto viktigare är det att det har rätt funktion. Ett kvalitativt underställ kan förlänga komforten ute enormt. Dock brukar många föräldrar dra sig för att köpa ett till barnen med ursäkter om att de är för dyrt och att de växer ur dem för snabbt. Men det behöver inte kosta skjortan, kolla in de här eller spana in den här varianten.

Relaterade produkter