Hyllade Traderare

Andreas, 34, gör om gamla mopeder – till vrålåk

Andreas Nordstedt, 34, bygger om slitna mopeder till riktiga vrålåk – och säljer dem på Tradera. Nu visar han upp sin unika samling. – Det här är ett sätt för mig att få utlopp för min kreativitet, säger han.

Den ser ut som en specialgjord motorcykel som gör 0-100 km/h på nolltid. Men vad få nog förstår som ser Andreas Norstedt vrålåk är att de en gång varit en helt vanliga moppar. Just den modellen som han nu har lagt ut till försäljning på auktionssajten Tradera är en gammal Yamaha DT som han byggt om totalt.
Se annonsen här!

 

”Bland det roligaste jag vet"

 
Ett år tog det att färdigställa superhojen – men Andreas Nordstedt ser inte byggandet som någon börda. 
– Tvärtom, det är är bland det roligaste jag vet och ett sätt för mig att få utlopp för min kreativitet. Jag är en så kallad återfallsmopedist. När jag var femton var allt jag önskade mig en Yamaha DT, men tyvärr fick jag ingen. Så nu känns det riktigt kul att själv skapa min drömmoped, säger 34-åringen. 
 
Vad är du intresserad av?
Mopeder 
Bilar
Motorcyklar
 
 

”Gör lite ont att sälja dem”

Nordstedt, som till vardags jobbar på ett företag som lackerar köksinredning, har byggt totalt tre stycken mopeder de senaste åren och oftast tar processen hundratals timmar. Allt ska plockas isär och det är inte sällan han använder flera olika mopeder för att färdigställa sitt drömfordon. 
– Det gör lite ont att sälja dem, det måste jag erkänna. Men samtidigt är det inte så ofta jag åker omkring på dem. Det roliga är att bygga. 
 
 

”Blev riktigt fin”

Nästa projekt då? Det är en så kallad ”caféracer – också med Yamaha DT som grund. 
– Jag har bland annat byggt en helt egen sadel som gjutis i glasfiber. Den blev riktigt fin, säger han.