Hyllade Traderare

Månadens säljare firar 10 år på Tradera

Sofie Hällgren är norrländskan som ständigt är på jakt efter nya fynd. Hon har en förkärlek för retroprylar och inredningsdetaljer med en personlig twist, och efter tio år som aktiv Tradera-användare har hon lyckats göra många kap. Både som säljare och köpare.

- Letar jag efter en Bumling i original så förväntar jag mig inte att jag ska springa på en billig i precis rätt färg på nästa loppis. Då är Tradera perfekt. Jag vänder mig i stort sett alltid dit om jag är ute efter något specifikt.

Se Sofies alla auktioner här

”Våga vara lite wild and crazy! Ingen får en WOW-upplevelse av att kliva in i en sida ur IKEA-katalogen”

När man bläddrar igenom Sofies Instagram, som dagligen uppdateras med inspirerande inredningsbilder, förstår man att varje detalj i den 129 kvadratmeter stora lägenheten är noga utvald. Att hon har hittat sin personliga inredningsstil och föredrar second hand framför massproducerad inredning råder det inte heller någon tvekan om.
- Mitt bästa Traderafynd är nog en lampfot i empirestil. Jag minns att jag blev helt chockad att ingen annan budade på den och att jag blev överlycklig när den blev min. Det var verkligen ett fynd för jag aldrig sett någon liknande lampa, varken före eller efter köpet.

”50- och 60-talsgrejer har ju varit poppis länge nu, men efterfrågan verkar inte dala”

Sofie springer på loppis så fort hon har tid och är duktig på att hitta saker som hon egentligen inte vet var hon ska ha eller vad hon ska ha dem till. Sådana prylar, framförallt retro inredning och textilier, lägger hon ofta ut till försäljning på Tradera.
- 50- och 60-talsgrejer har ju varit poppis länge nu, men efterfrågan verkar inte dala. Jag hade samlat på precis sådan inredning mellan 1999 och 2012 och har sålt en hel del grejer via Tradera. Det har gjort mig en rätt så fin slant genom åren.

HItta alla Sofies försäljningar här

”Ta inte kort på en svart klänning i ett rum utan belysning när solen har gått ner!”

Dåligt tagna bilder och slarviga beskrivningar är enligt Sofie det största felet många gör när de skapar annonser på Tradera. Hennes bästa tips till andra som säljer eller funderar på att sälja via Tradera är därför att vara extremt noggrann när man skapar en annons. Ju tydligare man är desto mindre mejl med frågor och desto bättre betalt får man, menar hon.

Sofies bästa säljtips:

• Ta inte kort på en svart klänning i ett rum utan belysning när solen har gått ner! Lägg ut bra bilder som ger en rättvis bild av det du vill sälja.
• Skriv allt du kan tänka dig att en köpare skulle vilja veta om produkten. Skavanker (stora som små), mått, tvättråd – you name it!

Här hittar du Sofies alla försäljningar
Här hittar du Sofies Instagram