Tradera Nyheter

Angelicas skatt – säljer unika lådan: ”Helt oöppnad”

En gammal skatt eller en riktig sötchock?
Här är sockerlådan med sin gamla skatt som lockar mängder med nyfikna på Tradera just nu.
– Det är en helt unik sockerlåda – helt oöppnad och orörd, säger säljaren Angelica Rodriguez, 34.

SE BILDERNA PÅ SOCKERLÅDAN HÄR!

På Tradera finns i dag runt 20 annonser för gamla sockerlådor i trä – men en av dessa sticker ut extra. Vid första anblicken ser det ut som en vanlig trälåda med lock och företagsnamnet Svenska Sockerfabriks Aktiebolaget brännmärkt på sidan.

Men under locket på den stora sockerlådan, som går att skjuta undan, så finns en gammal skatt. Under ett mörkblått papper ligger gamla sockerbitar tätt packade och man kan se att det söta innehållet är nästintill orört.

Närmare bestämt 30 kilo bitsocker.

– Jag har sett massor av sockerlådor på loppisar, men de har alltid varit tomma och nästan alltid utan lock. Känslan då man ser sockerbitarna ligga där under är häftig, man får ett vingslag från förr, säger säljaren Angelica Rodriguez.

SPANA IN ALLA SOCKERLÅDOR PÅ TRADERA! 

”Hittade lådan på loppis”

Och att förskoleläraren Angelica har lådan i sin ägo i dag är lite av en slump.

– Vi var ute med husbilen och åkte runt i de småländska skogarna. Vi hamnade lite oväntat på en stor loppis, där det fanns allt man kan tänka sig. Där i ett hörn såg jag sockerlådan och jag fastnade direkt. Det var lättare än jag hade trott att övertala min särbo att vi skulle ta med oss en låda full med gammalt socker i husbilen, lådan väger runt 30 kg. Men han såg också charmen i den, säger Angelica och tillägger:

– Ägaren hade hållit på med loppisprylar och antikviteter de senaste 25 åren men hade själv inte sett något liknande. Han hade lite svårt att släppa ifrån sig den.

SE BILDERNA PÅ SOCKERLÅDAN HÄR!

Pratat med ”Antikrundan”

Angelica har sedan dess letat efter liknande lådor på nätet men inte hittat någon låda med orört socker inuti. Hon har dessutom varit i kontakt med experter från tv-programmet ”Antikrundan” som heller aldrig stött på detta.

Nu finns alltså den 30 kilo tunga trälådan med dess innehåll på Tradera, en marknadsplats som Angelica länge har varit aktiv på.

– Jag sålde min första vara för ungefär tio år sedan tror jag. Sedan dess har jag sålt saker i perioder. Jag har försökt att hålla mig till ”en sak in, en sak ut”, men det är inte lätt alla gånger, förklarar hon.

Fyndläge för rätt person

Lådan ligger ute på Tradera med ett fast pris på 9 900 kronor.

Hur gick tankarna när det gäller fastpris kontra auktion?

– Eftersom det är en så unik pryl så tror jag inte att en auktion passar. Jag tror istället att köparen kommer vara en person med genuint intresse för speciella föremål. Jag hoppas det i alla fall, säger Angelica.

Det kan alltså bli ett riktigt fynd för rätt köpare.

På tal om fynd – vilket är ditt bästa fynd från Tradera?

– Det måste vara en antik Buddhafigur i trä. Det blev ett riktigt fynd för oss, avslutar Angelica Rodrigues.

KLICKA HEM 30 KILO SOCKER HÄR!

Relaterade produkter