Tradera Nyheter

Fyndlistan: 10 prylar som lyfter ditt hem

Kan man inreda med gamla plåtburkar, trälådor och köttkvarnar?
Absolut, det är saker som kan förvandla ditt hem från trist och intetsägande till en inredningsdröm.
Här är 10 detaljer som lyfter ditt hem – och som du just nu kan fynda i massor.

Vaser

En snygg vas kan vara detaljen som lyfter ett helt rum. Ibland helt på egen hand, men den riktiga magin börjar oftast hända när vasen fylls med vackra snittblommor.

Just nu kan du till exempel fynda Sven Palmqvists snygga Orrefors-vas som passar perfekt till längre stjälkar. Eller varför inte den här läckra Boda vasen signerad Erik Höglund?

Men enklast är kanske att botanisera i Traderas enorma utbud på egen hand, då är sannolikheten stor att du hittar ditt drömfynd.

Plåtburkar

Förvaring är ett ständigt dilemma i det moderna hemmet, inte minst för att många av de moderna och praktiska förvaringslösningarna ärligt talat är ganska fula. Därför är det inte så konstigt att den klassiska gamla plåtburken har blivit så populär igen, och här finns det mängder av varianter att fynda. Vad sägs om den här runda skönheten från Dalarnas karamellfabrik i Rättvik? Eller den här klassikern från Svenskt Tenn?

Om du undrar hur du ska förvara ditt bröd på ett snyggt sätt så räcker det med att kolla in det här fantastiska brödskrinet. Vill du kunna se vad som finns i din plåtburk utan att öppna den rekommenderas den här vackra Cloetta-burken med glaslock.

Speglar

En spegel är en snygg inredningsdetalj som också har fördelen att den ofta gör ditt hem större. Och när det gäller speglar finns det verkligen anledning att titta efter äldre fynd som ger dig den där rätta vintage-känslan som du får betala mångdubbelt för i designbutikerna. Den här stora och härliga spegeln från Johansfors spegelfabrik i Broakulla lyfter de flesta rum. Och när det gäller speglar så kommer du för det mesta väldigt långt med teak, eller vad sägs om den här skönheten.

Telefonhyllor

Har du trångt i hallen och behöver en snygg avlastningsmöbel som inte tar mycket plats? Eller är du ute efter ett praktiskt sängbord som du kan hänga på väggen? Då ska du titta efter en klassisk telefonhylla, en liten och praktisk möbel som kan användas där den är tänkt, i hallen, men som kan bli ett läckert tillskott i de flesta rum. På Tradera finns det många varianter att välja emellan och det kommer ständigt in nya. Det enda du behöver tänka på är storleken.

Koffertar och kistor

Om du behöver förvaring för saker som är större än vad som får plats i en snygg plåtburk är det läge att titta på gamla koffertar och kistor som ger ditt hem en snygg vintage-look och där du får plats med mycket. Dessutom kan en snygg koffert användas till nästan vad som helst, till exempel ett soffbord, ett sängbord eller en sittmöbel i hallen. Den här vintage resväskan är ett riktigt fynd, detsamma gäller den här gamla amerikakofferten.

Vill du slå på stort så ska du spana in den här fantastiska träkistan som självaste Tage Erlander fick i present av Israels premiärminister David Ben Gurion en gån i tiden.

Ljusstakar

Levande ljus ger mys! Men i stället för att gå ut på stan och köpa serietillverkade ljusstakar som finns i vart och vartannat hem, eller att lägga ner en förmögenhet i designbutiken, kan du fynda riktigt vackra och unika ljusstakar här. Är du ute efter en massiv pjäs från glödheta Svenskt Tenn så finns det mängder av vackra föremål att välja på. Och till jul kan du med fördel låta den här söta grisen från Kosta Boda ta plats i vardagsrummet.

Trälådor

Äldre trälådor har blivit en extremt populär inredningsdetalj vilket inte minst syns i de bästa vintagebutikerna. Men här har du både ett bättre urval och väldigt mycket bättre priser. Använd din trälåda som öppen förvaring, som samlingsplats för dina krukväxter eller bygg om dem till snygga pallar eller sängbord. Här ser du en urläcker variant med patina från Vattenfabriken Cidrox. Sockerlådan är en trevlig variant som du hittar många varianter av. Men självklart kan du också välja klassikern: äppellådan.

Serveringsbrickor

En snygg bricka livar inte bara upp middags, eller kaffebjudningen. Det är en inredningsdetalj som du kan få mycket glädje av. En snygg bricka kan till exempel vara grunden till ett vackert stilleben som lyfter de flesta rum. Här kan teakbrickor bli riktigt läckert och då är utbudet stort och priserna låga. Här hittar du till exempel en hel samling i olika storlekar på från Karl Holmberg, Götene och Uppsala Slöjd för en spottstyver. Eller varför inte den här klassiska bleck-duon.

Men det finns bokstavligt talat flera hundra unika brickor att välja emellan. Kolla här.

Väggklockor

Bruksbehovet av väggklockor är kanske inte på topp i dag när de flesta av oss har mobilen konstant fastklistrad vid kroppen men det är en underskattad inredningsdetalj som kan ge framförallt ditt kök lite personlighet. Som till exempel den här väggklockan med inbyggd köksklocka eller den här gamla skönheten från Junghans. Om du är tillräckligt modig så kanske du vågar satsa på den här tyska keramikpjäsen med klassisk 80-talstouch.

Köksmaskiner och redskap

Gamla hushållsredskap är ett enkelt sätt att ge ditt kök ett ombonat intryck även om inredningen och maskinerna är nya och här finns det massor av fynd att göra. Både prylar som du faktiskt kan använda än i dag, men även rena prydnadsföremål. Det finns mängder av vackra kvarnar, både till kaffe och till kött.

Till vardags kan du hitta snygga kaffekannor, brödrostar och våffeljärn. Och om du bakar så flitigt så bör du definitivt investera i en vacker köksvåg av äldre modell.

Relaterade produkter