Tradera Nyheter

Galna projektet som blivit en viral succé

Den unika grillen har blivit viral. Just nu ligger 131 bud på Johan Perssons Volvo C30. Projektet tog honom ett år, och byggaren vet inte hur mycket pengar han har plöjt ner i sin drömgrill. Nu kan den bli din – på Tradera.

Bilderna sprider sig snabbt i sociala medier, och just nu är annonsen hetast på Tradera. Volvo har en speciell status i Sverige – och många vill grilla sina hamburgare under huven på en Polestar-blå C30. På några dagar har grillen setts omkring 140 000 gånger.

– Intresset för annonsen ökar lavinartat och det tyder på att det här är en extremt unik pryl. Grillning och bilar verkar vara den perfekta kombinationen – den gillas av alla, och nu har till och med tidningarna börjat höra av sig till oss. Vi uppmuntrar fler att lägga upp hemmabyggen som förtjänar uppmärksamhet, säger Marcus Almén, pressansvarig på Tradera.

”Självklar idé”

Bakom bygget står en 28-åring från Kinna. Johan Persson fick idén till grillen när han såg filmen Gone in 60 Seconds.

– I en liten snabb sekvens står de och grillar i en amerikansk bil, och jag ville göra något liknande. Även min mamma har varit en inspirationskälla. Vi satt och pratade om grillen – och hon sa, ”det är en självklar idé”, säger Johan Persson.

Grillen har inte ett förflutet från vägarna, utan bygget är sammanfogat av lösa bildelar. Aluminiumhuven och magnesiumfälgarna är begagnade, men allt övrig är nytt. Skärmar och stötfångare är specialtillverkade i glasfiber för svenska Rallycross-serien. Det innebär att bilen är 14 centimeter bredare än original. Grillen vilar på breda tävlingsdäck. I och med att den är höj och sänkbar kan man stänga motorhuven mellan middagarna.

”Följer med spänning”

Efter några säsonger med Volvon är det dags att den får pryda någon annans trädgård. Johan och hans sambo ska flytta och paret är osäkra på om grillen kommer passa in i det nya hemmet. Bilen är modellår -10 med den sista ansiktslyftningen innan C30 togs ur produktion, och Johan vill passa på att sälja sin Volvo medan modellen fortfarande känns fräsch. Flickvännen kommer förmodligen inte fälla några tårar när den blåa pjäsen får en ny ägare.

– När jag byggde grillen så hade jag ingen sambo, och jag tror inte att hon hade uppskattat om jag dragit igång ett sådant projekt igen, säger han. Att bygga grillen tog ett års arbete, från skiss till lackering – men Johan vet inte hur mycket pengar han har lagt på projektet.

– Oj! Jag har inte vågat räkna på det, men det har allt blivit en rejäl slant. Jag lade ut den för 1 krona. Jag hoppas ju att jag ska få så mycket som möjligt för den. Det hade varit fantastiskt kul om den kunde sticka iväg, så att man får igen lite av pengarna, säger Johan Persson.

I skrivande stund ligger det högsta budet på 13 000 kronor. Ta chansen att få en handbyggd produkt för en bråkdel av byggkostnaden.

– För att slå rekord är det en bit kvar. Men vi har sett andra annonser ta fart på samma sätt, och just den här annonsen har alla förutsättningar för att bli en historisk succé. Vi följer den med spänning, säger Marcus Almén på Tradera.

Kolla in annonsen som gör succé här.

Relaterade produkter