Tradera Nyheter

Har blivit proffs – på att sälja grönskande plantor

För ett år sedan kände Minna Forsell hopplöshet när det kom till att ta hand om växter. I dag är det ett av hennes största intressen och att sälja sticklingar från sina grönskande plantor har hon blivit proffs på.

Heta urvalet för dina gröna fingrar. Vad väljer du?

Det hela började med att Minna och hennes familj flyttade till en etagelägenhet med stora fönster och mycket ljusinsläpp. Hon insåg direkt att det var en perfekt plats för växter och bestämde sig för att ta tag i sin okunskap.

– Tidigare när jag köpte växter dog de efter några veckor. Hopplöst, men så här i efterhand förstår jag varför, säger Minna och skrattar.

Google i all ära, men har man som Minna en farmor som i stort sett kan allt man behöver kunna om växtskötsel är det rätt självklart vem man ska vända sig till.

Bilderna: Kolla de hetaste sticklingarna just nu

Hade inte plats

Sagt och gjort, efter några månader var familjens fönster fyllda av allt från klätterväxter till små sticklingar och Minnas intresse växte lika snabbt som plantorna.

– Jag började klippa av sticklingar från mina växter och eftersom jag hade rätt många vid det laget så blev det fler än vad jag hade plats för. Då vände jag mig till Tradera, som jag sedan ett tag tillbaka använde för att sälja barnkläder, säger hon.

Minna hade ingen aning om att intresset för sticklingar var så stort innan hon började sälja sina på Tradera.

– Det är verkligen som ett litet community med personer som köper och säljer växter på Tradera. Ibland byter vi till och med plantor med varandra, säger hon.

”Väldigt populärt”

Växtintresset har blivit så stort att Minna numera tar med sig sticklingar hem från utlandsresor. När hon var på Mallorca för några månader sedan plockade hon en stickling som står och frodas i fönstret, redo att klippas och säljas på Tradera.

– Paradisträd och aloe vera är väldigt populärt just nu. Och elefantöra såklart, den slutar aldrig trenda, svarar Minna, när vi frågar vilka växter som säljer bra på Tradera.

Sugen på Elefantöra i gröna krukväxter? Spana in utbudet här och kolla alla bilderna!

Minnas tips: Så skickar du sticklingar med post

• Linda fuktat hushållspapper runt sticklingens rötter

• Slå in sticklingen varsamt i bubbeplast

• Lägg ner paketet i en plastpåse, tejpa och sätt på adressetikett

• Lägg paketet i en brevlåda som står inomhus. Sticklingar är väldigt känsliga för kyla och klarar inte av att ligga utomhus för länge.

• Skicka en ny stickling till köparen om den första får skador under frakten.

Relaterade produkter