Tradera Nyheter

Josefine, 26: ”En ny möbelvärld öppnade sig”

Josefine har precis köpt en lägenhet tillsammans med sin sambo.
 För att behålla lägenhetens sekelsskifteskänsla letar hon efter möbler på Tradera.
 – Jag har hittat massor som jag inte lyckats få tag i någon annanstans, säger hon.

Efter fem år i en trång studentbostad kände Josefine, 26, att det var dags att hitta något eget. När hon blev klar med studierna valde därför hon och hennes sambo att köpa en lägenhet.
– Det är ju en perfekt nystart att köpa nytt och slänga gammalt skit, säger Josefine.

Lägenheten paret köpte är en sekelskiftestvåa, så de bestämde sig snabbt för att försöka kombinera det nya köket och lägenhetens moderna detaljer med tidsenliga möbler – något som visade sig vara svårare än väntat att hitta.
– Vill man ha enklare möbler kan man ju beställa det på nätet, men hundra år gamla möbler är klurigare. Det kommer ut på vissa sajter ibland, men när jag tipsades om att leta på Tradera var det som att en ny möbelvärld öppnade sig, hur klyschigt det än låter.

Håller ögonen öppna

Efter att ha suttit och sökt på olika föremål tillsammans med sin sambo började de lägga bud.
– Vi bestämde oss för ett maxpris som vi inte skulle gå över. Vissa möbler bjöd någon annan över, andra fick vi mycket billigare än vad vi vågat hoppas på. Vi fick till exempel en otroligt vacker spegel från 1904 för under tusenlappen, säger hon.

Nu har det blivit en del av den vardagliga morgonrutinen att slänga ett öga på Tradera.
– Det kommer ju alltid ut nya saker, det är inte heller sällan man testar något nytt sökord och får fram saker man inte sett tidigare. Nu är vi på jakt efter ett snyggt köksbord, gärna av äldre modell. Vi håller ögonen öppna.

Här hittar du allt du behöver till hemmet:

Relaterade produkter