Tradera Nyheter

Klassiska möblerna som är värda sköna tusenlappar

Spana in det 226 år gamla skåpet som skapar budhysteri på Tradera just nu.
Lägg till ett par rokokostolar, en Bumlinglampa och en fåtölj i lammskinn.
Vi listar sju gamla klassiska möbler som du kanske har hemma och som är värda sköna tusenlappar.

Se allt i kategorin Antikt & Design här!

På en auktionsfirma i Östersund står ett Jämtlandsskåp från 1793 och längtar efter en ny ägare. Skåpet är originalmålat och har ett kristet budskap.

226-åringen är i bruksslitage och det finns lite skador på träet och lite slitage på färgen, men det är komplett och i bra skick med tanke på åldern.

Om du har lust att lägga ett bud så är det bra att veta att det mäter 235 centimeter i höjd och är 125 centimeter brett.

Skåpet har skapat budhysteri och har i dagsläget över 120 bud lagda och priset just nu är knappa 20 000 kronor.

Spana in bilderna på det antika allmogeskåpet här!

Värt över 2 000 kronor

Samma säljare letar nya ägare till ett par stolar blåa rokokostolar från 1700-talet. Stolarna, som är gediget tillverkade i trä och väger dryga 10 kilo styck, har knappa 70 budgivare på sitt samvete och högsta budet just nu är 2 280 kronor.

I Eskilstuna finns en annan populär vara till salu. Det är den klassiska Stringhyllan, med vita metallsidor. Denna har fem hyllplan i bra skick.

Just Stringhyllor är högt eftertraktade på Tradera och har du en gammal hylla som bara står i garaget och samlar damm så kan den enkelt bringa hem sköna hundralappar – och kanske tusenlappar – lagom att lägga i ditt eget påskägg.

Se alla Stringhyllor här!

Lampor är en annan vara som det söks mycket efter på Sveriges största marknadsplats. Populärt är retro och lite äldre lampor och armaturer, men även kristallkronor och unika taklampor kan inbringa sköna slantar till säljare.

Retrolampan

En av alla golvlampor till salu just nu är denna trearmade retrolampa som mäter 130 centimeter. Skärmarna är nästan 30 centimeter i diameter och är den lockande så ska du veta att 13 andra också har lagt bud för att vinna hem denna ”snygging”.

Har du en gammal goding som en Bumling så har du sköna pengar att tjäna på Tradera – se bara denna gula brukslampa som redan – med åtta dagar kvar – kostar runt 800 kronor.

Se hela utbudet av lampor här!

Det finns drygt 500 fåtöljer till salu på Tradera just nu och vill du sitta extra skönt i sommar så finns det just nu ett antal Lammhultfåtöljer som vill ha nya hem.

Denna klassiker med vitt fårskinn kan bli din för några tusenlappar, och är det så att du har en stol som du inte sitter i för tillfället kan det vara hög tid att låta den komma till ett nytt hem – och tjäna sköna pengar på köpet.

Gamla kartan över New York

Det är klart att du ska pryda väggarna med vackra ting och något som är och har varit populärt är gamla skolplanscher och kartor.

I Nyköping finns bland annat den här äldre skolkartan över New York. Den mäter 140 centimeter i höjd och 122 centimeter i bredd.

Med elva dagar kvar och efter 73 budgivare var priset uppe i knappa 500 kronor.

Men har du en plansch eller en karta i äldre format så kan du lugnt räkna med många hundralappar att lägga på annan konst eller annat konstigt.

Se alla skolplanscher här!

Relaterade produkter