Tradera Nyheter

Kolla här, så kan du julpynta ditt hem – i retro-stil

Nu är de jul igen och dags att pynta hemmet.
Om blinkande neonljus och plasttomtar inte är din grej ska du titta hit.
Här hittar du en skön lista med julpynt för ett riktigt retro-hem.

Att man kan göra riktigt bra retro- och vintagefynd på Tradera är ingen hemlighet och julpyntet är inget undantag. Här hittar du det mesta oavsett om du är på jakt efter 50-tals tomtar eller julgransbelysning.  Vi har gjort en djupdykning och bjuder på några godbitar du kan buda hem i veckan.

Perfekt för dig som gillar katter

Julgirlanger är kanske inte det första du tänker på när du funderar på julpynt men för den som älskar retroprylar är girlangerna en guldgruva. Just nu hittar du utöver de klassiska flagggirlangerna till exempel den här störtsköna retro-girlangen. Perfekt för retro- och kattälskaren.

Girlangen, som är helt ny, är tre meter lång och har 10 stycken hängande katter.

Du hittar den här

I fönsterna

Det juliga retro-hemmet är inte komplett utan en klassisk orange adventsstjärna. Den hittar du här.

Och för att göra dina fönster kompletta behöver du såklart även julgardiner. De här fina retro gardinerna från 50-talet kan du just nu buda hem för under 10 kronor på Tradera.

Pynta granen med träfigurer

En av de viktigaste sakerna i julhemmet är såklart granen. På Tradera kan du hitta oändliga mängder av pynt att pryda granen med. Från klassiska julkulor till underbara träfigurer. Det spelar ingen roll om det är änglar, tomtar eller gubbar. De här fina träsoldaterna kan du till exempel buda hem för under 40 kronor.

Just nu ligger det ledande budet på 34 kronor så det finns en riktig fyndchans!

Den klassiska julduken

En annan detalj som är viktig i retro-hemmet är såklart julduken – här hittar du en riktigt klassisk vintage julduk med tomtar och grisar.

Duken som mäter 36×36 kan du just nu fynda för under 50-lappen.

För att skapa den mysiga julstämningen är levande ljus ett måste – varför inte satsa på en ovanlig ljusstake. Till exempel de här julbockarna i metall.

Servera maten på jultallrikar

Julmaten serverar du med fördel med klassiska jultallrikar. På Tradera hittar du de flesta av Gustavsbergs klassiska jultallrikar – du vet de där som folk brukade ha på väggarna förr. Här finns till exempel denna fina jultallrik från 1983 perfekt att äta sillen på!

Säga vad man vill men inget hem är komplett till julen utan tomtar. Här hittar du en hel samling av klassiska tomtar som kan bli dina för bara en 50-lapp.

Komplettera stilen: Satsa på klassiska stearinljus i granen, en snygg julgransmatta och varför inte en klassisk julbock i halm!

Relaterade produkter