Tradera Nyheter

Kolla in: Den svävande sängen för 100 000 kronor

En roll i den folkkära reklamsåpan, en tandställning – som inte syns och en säng som svävar.
Det är några av alla auktioner som sålts för jättebelopp till förmån för insamlingen till Musikhjälpen.
Men du, chansen att samla in pengar är inte över.

Missa inte chansen: Här är alla annonser till förmån för insamlingen till Musikhjälpen.

Över sex miljoner kronor har samlats in till Musikhjälpen via Tradera – och ännu mer pengar ska det bli genom att buda här.

Årets tema är ”Alla har rätt att funka olika”.

En del annonser har avslutats och intresset var helt enormt.

Här har vi listat fem stycken som gick för jättebelopp och skapade budhysteri.

Här bidrar du också till en god sak

•••

• Svävande sängen

Har du någonsin sett någonting liknande i sängväg? Den svävar ju, kolla här.

När Carpe Diem Beds auktionerade ut den här lyxsängen Vindö såldes den för 100 000 kronor – och det var dessutom ett kap för köparen, då priset i handeln är cirka 190 000 kronor.

Köparen som lade det vinnande budet lär knappast ångra sig. Sängen har vibrationsmassage, automatiskt nack- och svankstöd samt justerbar huvud- och fotände.

Alla sängens funktioner kan styras med hjälp av antingen din mobiltelefon och Vindö-appen med stöd för röstkommando, eller tillhörande fjärrkontroll.

Och hur var det då med att den svävar. Svaret är enkelt. Sängen är döpt efter ön med samma namn i Bohusläns skärgård. Ön är i verkligheten endast bunden till fastlandet via en smal landstrimma – liksom sängen som endast når golvet via en smal pelarkonstruktion. Golvplattan är dold under en tjock matta som är framtagen just för sängen för den svävande looken.

– Vi ville utmana gängse design vad gäller sängar. Utbudet är ganska snarlikt och en säng ser generellt väldigt mycket ut som en säng. Jämför med andra möbler så som soffor, fåtöljer eller bord. Det finns en uppsjö olika färger, former och utföranden. Med Vindö sätter vi tonen för någonting nytt och sängen som en designmöbel, säger Jessica Persson på Carpe Diem Beds.

Hur ligger man och sover i den?

– Man ligger precis som i en vanlig säng men tack vare att du kan justera sängens form kan du dessutom anpassa din liggyta perfekt efter din egen kropp. Förutom Carpe Diem Beds patenterade pocketfjädersystem Contour Pocket System som formar sig efter din kropp för maximal följsamhet och stöd har Vindö även automatiskt ländryggsstöd och stöd för nacke och ben. Du kan sätta igång en avkopplande vibrationsmassage och även justera ljuset under sängen för en behaglig belysning i sovrummet.

Ni auktionerade ut den på Tradera till förmån för insamlingen till Musikhjälpen. Vad fick ni för reaktioner?

– Övergripande väldigt bra reaktioner. Det är som vi skrev i annonsen vår mest exklusiva modell och den som är högst prissatt så vi tyckte att den borde ha mest chans att kamma hem en rejäl summa till Musikhjälpen.

Är det första gången ni skänker något till förmån för Musikhjälpen?

– I år är första gången vi donerat en säng till Musikhjälpen och förra året hade vi bara en bössa. Carpe Diem Beds är dock historiskt sett en aktiv välgörare och vi har bland annat utrustat barnsjukhus och sjukhem med sängar så att oroliga föräldrar kan sova bättre. I samband med Bokmässan i år satte vi tillsammans med Bokförlaget Max Ström en ”sagosäng” i montern vid lanseringen av Godnattsagor för Rebelltjejer. Under mässan bjöds barn in att komma och lyssna när kända författare högläste historier om starka kvinnor ur boken. Sängen auktionerades ut till förmån för PLAN och deras viktiga arbete med att säkra skolgång för flickor utsatta länder.

Kolla in svävande sängen här.

•••

2) Osynliga tandställningen

Aqua Dental bidrog med 58 500 kronor till insamlingen för Musikhjälpen i och med den här annonsen.

Och alla som har eller har haft tandställning vet att det kanske inte är världens häftigaste med räls i munnen. Den här tandställningen är osynlig. Hur den kan vara osynlig? Kolla här.

•••

3) Folkkära såpan

Chansen att bli skådespelare för en dag i tv:s mest klassiska reklamfilm med gänget hos Ica lockade den svenska massan. Över 21 000 besökte annonsen, 189 bud kom in och slutpriset landade på hela 52 102 kronor.

Förutom en roll i Icas reklamfilm under vecka sju kan vinnaren se framemot en guidad tur i studion och givetvis chansen att träffa alla karaktärer från den numer folkkära reklamsåpan.

•••

4) Auktionerade ut sig själva

Designbyrån Neumeister ville stötta arbetet med att ge funktionsnedsatta barn en bättre framtid. De gjorde det genom att auktionera ut det som de kan allra bäst.

I auktionen till förmån för Musikhjälpen auktionerade byrån ut en helt ny grafisk identitet för ett företag eller en organisation. Vinnare blev Sveland Djurförsäkringar efter att ha lagt bud 159 och ett pris på 100 500 kronor. Grattis.

•••

5) Scendrömmen blir sann

Har du alltid drömt att få stå på scenen i en uppsättning av Mamma Mia? Drömmen blir verklighet för Tradera-användaren ”kovalev” och tre vänner efter att ha lagt 31 500 kronor på den här auktionen.

Nu kan auktionsvinnarna se fram emot att testa scenkläder, repetera och sedan delta i finalnumret av Dancing Queen.

•••

MISSA INTE: Insamlingen till förmån för Musikhjälpen är långt ifrån över. Här kan du bidra för en god sak. Kolla alla auktioner på Tradera just nu.

Relaterade produkter