Tradera Nyheter

Kolla in: Vem är du bakom grillen i sommar?

Grillsäsongen är igång på allvar och på Tradera finns hundratals fynd att göra – oavsett plånbok. Innan du bestämmer dig behöver du dock fundera på vem du är vid grillen. Här är fem personligheter du garanterat känner igen.

Wow, kolla in den här grillen som skapar ett mindre budkrig just nu bland svenskarna på Tradera.

”Pyromanen”:

2017 använder de flesta gasolgrill eller har upptäckt det fantastiska tändröret som gör det enklare än någonsin att få fyr på kolet. Men det finns fortfarande personer som älskar att använda tändvätska till den milda grad att brandkåren behöver rycka ut. För ”pyromanen” är tändvätskan inget verktyg för att få en perfekt glödbädd, det är en leksak som används för att imponera på middagsgästerna.

Passar du in på ”Pyromanen”? Då är nog denna grill något för dig!

Kontrollfreaket:

”Kan jag hjälpa till?” Ställer du frågan till ”kontrollfreaket” får du passa dig. För hen ska allt vara perfekt och på rätt sätt och det är inte sällan avancerade tekniker som sous vide används för att fixa det perfekta köttet. Har du andra förslag? Ta dem med någon av de andra personligheterna.

Passar du på ovan – här är grillen för dig!

”Mansplainaren”:

Det är få tillfällen ordet ”mansplaining” är så aktuellt som vid grillen. För vi har väl alla varit med om en pappa eller farbror som vet allt om hur den perfekta glödbädden görs eller varför man inte ska grilla fläskfilé. Detta förklaras gärna på detaljnivå med stor självsäkerhet – trots det går att räkna på fingrarna hur många timmar personen tillbringat i köket tidigare under året.

Letar du också perfekta glödbädden? Här är grillen som dig allt.

”Nybörjaren”:

En mardröm för alla inblandade. ”Nybörjaren” blandar rått kött med sallad, kryddar horribelt och får aldrig igång grillen. Vid 22-tiden då alla gett upp hoppet om mat får hen tillslut fyr på kolen och men orkar inte vänta på att kolen börjar glöda. Resultatet? Bränd mat och hungriga gäster.

Visst, det är inget bra att vara nybörjare – så här är den enkla varianten till dig.

Den glutenallergiska laktosintoleranta veganen som inte äter grönsaker:

Att många svenskar äter mindre kött är ingen nyhet. Hyllorna i matbutikerna är fyllda med både vegansk och vegetariska alternativ numera. Men i takt med att allt fler designar sin egen diet kan problem uppstå – i alla fall om du ska bjuda ett större gäng på grillfest. Vad serverar man en vegan? Vad äter en glutenintollerant? Och kan laktosintolleranta äta halloumi? Rawfood – går det att grilla?

Frågorna är många och svaret ofta nej i dagens Sverige. Vad funkar på grillen för alla? Grönsaksspett? Nej just det, för mycket svamp kan vara cancerframkallande enligt Livsmedelsverket.

Vilken person bakom grillen är du i sommar? Kolla in utbudet här – och välj efter just din personlighet.

Relaterade produkter