Tradera Nyheter

Listan: 5 trendigaste kapen i vår

Vårens hetaste inredningsfynd finns på Tradera. Trendigast i vår: naturmaterial. Enligt inredningsstylisten Annika Fast är koppar, mässing, glas och trä är helt rätt i vår.

Hon har alltid varit intresserad av färg och form och har jobbat med inredning i många år. I dag driver Annika Fast inredningsbutiken Spiti i centrala Stockholm, och arbetar parallellt med att styla och inreda lägenheter inför visningar. Det gör att hon har stenkoll på vårens inredningsmåsten. En stark trend är definitivt naturmaterial, enligt Annika. Glas, trä, marmor, mässing, koppar… Det är bara att välja och vraka.

Här är fem härliga mässingsfynd just nu:

1. Golvlampa
2. Ljusstake
3. Taklampa
4. Fågelbur
5. Saxofon

Hon tipsar också gröna växter och mattor inför vårens hemma-piff.
– Just nu älskar vi att ta in utomhusmiljön och fylla våra hem med grönt. Mattor är också hett – men dyrt. Så där är det verkligen smart att fynda begagnat. Ofta blir de bara vackrare med åren. Mattan är samtidigt en väldigt bra investering och en härlig inredningsdetalj som kan lyfta ett helt rum. På Tradera kan du fynda flera olika typer av mattor.

Här hittar du några av de mest eftertraktade just nu:

1. Ziegler Orient matta 
2. Handknuten matten
3. Stor persisk handknuten tabriz matta
4. Persisk handknuten matta Tabriz
5. Skinnmatta

Ett annat tips om du vill ha ett trendigt hem är att blanda gammalt och nytt.
– Det ligger helt rätt i tiden och känns som en stark trend bland unga. Vi skänker eller säljer saker vi inte vill ha och skaffar nya, begagnade prylar, som vi också kan göra om för att de ska passa våra behov, säger Annika Fast.

Hon har ett smart knep för att lyfta hemmet för en billig penning i vår – att köpa en gammal begagnad soffa från ett stort möbelvaruhus och sedan byta klädsel till någon som passar en vårig inredning.
– Det är billigare än att köpa en ny soffa och där finns det flera företag som gör roliga och balla varianter som passar för de vanliga modellerna, säger Annika Fast.

Här är fem heta soffauktioner just nu:

1. Hörnsoffa i skinn
2. Soffa med schäslong
3. Soffa med två fåtöljer
4. Två mindre soffor
5. Blå tygsoffa

Det känns som att man kan blanda hej vilt just nu för att hitta sin egen personliga stil, men finns det några riktigt stora inredningsmissar som man bör undvika?
– Att sätta upp stora, fula gardiner med mycket mönster, som får styra inredningen i hela hemmet. Eller att ha för mycket möbler. Tänk less is more och kill your darlings. Antingen kan du ställa undan de du inte behöver eller låta dem få nytt liv genom att sälja dem vidare till någon annan, säger Annika Fast.

Relaterade produkter