Tradera Nyheter

Listan: Prylarna som är värda mycket mer än du tror

Finskt konstglas och unika serietidningar – att gå igenom vinden och garderoben kan visa sig bli guld värt.
Vilka bortglömda dyrgripar gömmer sig hemma hos dig?

Vilka prylar är värda mest just nu? Kolla in utbudet här!

Det är inte ofta man tänker på allt det där som är undanstoppat uppe på vinden, nere i källaren eller bortglömd i garderoben. Men kanske finns där något som är värt mycket mer än du tror.

Vi har listat föremål som just nu är väldigt populära på Tradera, och som kanske gömmer sig hemma hos just dig.

Keramik

Har du en keramikkatt eller en vas i stengods stående hemma? Kanske ett arvegods eller en present från en gammal moster. Är keramiken från Gustavsberg kan den vara värd en hel del mer än du först trott. Figurer signerade Lisa Larson har ofta en prislapp på runt 8 000 kronor och delar ur Stig Lindbergs servis Berså är verkliga samlarföremål.

Ljusstakar

Ljusstakar i alla dess former kan vara oväntade guldgruvor. Iittala-produkter är alltid säkra kort, men just nu är ljusstakar från serien Festivo, som har funnits i produktion sen 1967 och finns i många hushåll, extra populära. Helt klart värt att se om en ljusstake eller två finns gömda i något skåp där hemma.

Prydnadsglas

När vi ändå är inne på glas, och Finland för den delen, så är de här vackra glasfåglarna signerade Oiva Toikka riktiga storsäljare. Och inte så konstigt med tanke på deras stilrena och tidlösa design. Men det är inte bara fåglar som säljer, har du en vas eller flaska av Helena Tynell kan också den vara värd 1000-lappar. Kanske finns det en ensam liten fågel eller en färgglad vas i bokhyllan som är redo för ett alldeles nytt hem?

Klockor

Det är inte bara armbandsur som kan säljas för mycket pengar, också väggklockor kan vara värda en hel del. Om du har turen att ha en av Sylvia Leuchovius klockor hemma kan det vara bra att veta att den kan gå för några tusenlappar. Vi ska inte heller glömma bort de gamla trogna fickuren som kan vara riktiga små dyrgripar.

Serietidningar

Att serietidningar kan vara värda multum är inte direkt en nyhet, men det är inte många av oss som tar tiden att gå igenom högarna av gamla serietidningar som ligger bortglömda och nedpackade i hemmet.

Den som orkar rota igenom sin seriesamling kan dock tjäna en hel del på sitt slit, se bara på den här första utgåvan av 91:an, den här samlingen av Spindelmannen och Hulken eller den här unika Kalle Anka-tidningen. Kanske värt att gå igenom seriesamlingen ändå?

Bokmärken

Bokmärken är kanske inte det första man tänker på när man vill tjäna lite extra pengar. Men glittrande änglar har faktiskt ett oväntat högt andrahandsvärde. Om du har ett gammalt bokmärkesalbum som ligger och skrotar hemma är det en god idé att kika igenom det efter potentiella rariteter.

Vad letar du efter just nu? Kolla vad alla prylar kan vara värda här – kategori för kategori.

Relaterade produkter