Tradera Nyheter

Möbelklassikerna som kan ge dig extra tusenlappar

Tidlös design och kända namn kan ge dig en riktigt skön slant till semestern.
Sitter du inne med några möbelklassiker i bra skick så kan du räkna med att de är värda en hel del.
Kolla in vilka populära möbler folk säljer på Tradera för stora pengar.

Listan: Se vilka möbelklassiker som värderas högst just nu.

Det finns möbler som ständigt är aktuella. Inredningsmagasinen fyller sina sidor med dem år efter år vilket gör att folk kämpar med näbbar och klor för att få tag på sitt exemplar. Samlarobjekt, klassiska designer och möbler som inte går ur tiden kan inbringa en rejäl slant. Saker du kanske inte visste var värda riktigt mycket pengar kan ha hamnat på vinden eller i förrådet.

Men varför ha dem undanstoppade där ingen kan se dem, när de lika gärna hade kunnat inbringa ett rejält tillskott till semesterkassan efter en försäljning på Tradera?

Klassiska möbler skapar budkrig

Vi svenskar älskar våra möbler och många är väldigt noga med att ha rätt saker hemma. Det finns några klassiker som, när de hamnar på Tradera, alltid leder till riktiga budkrig. Stringhyllor är en sådan sak. Den skapades redan 1949 av Nisse och Kajsa Strinning och har blivit en möbelklassiker i dess rätta bemärkelse. Här är en i fint skick som redan kommit upp i 77 bud. Eller den här med 30 bud.

En av de vanligaste associationerna folk gör när man säger att man kommer från Sverige är till möbelvaruhuset IKEA. Denna gigant har genom åren producerat möbler som folk älskat och fyllt sina hem med. Men istället för att gå till varuhuset och köpa det senaste nyproducerade, så är det allt fler som letar retromöbler från möbeljätten på nätet.

Tidigare såldes fyra retrostolar av modellen Öglan för 2 025 kronor på Tradera. En annan säljare la ut det klassiska Lövet-bordet som skapades av Gillis Lundberg 1955 och fick hela 1 590 kronor för det.

Så har du äldre IKEA-möbler avråder vi dig starkt från att köra dem till tippen, lägg istället ut dem och se vad du kan få. Har du tur sitter du på en riktigt oväntad skatt.

Såldes för 5 000 kronor

Laminofåtöljen är en riktig klassiker. Med sin snygga och samtidigt bekväma stil är den ett givet inslag i många vardagsrum. Att laminofåtöljer är populära kan vi enkelt se utefter vad de brukar gå för på Tradera. Den här läckra fåtöljen gjord av Yngve Ekström gick för hela 5 100 kronor – så mycket pengar för en enda stol.

Samtidigt lyckades en glad vinnare få hem en fotpall för 1 825 kronor. Det här visar att det går att tjäna sig en rejäl hacka på dessa klassiska möbler.

Bruno Mathsson har gjort några av de mest populära möblerna i Sverige. Många av Bruno Mathssons möbler fick kvinnonamn. Hans Pernillastolar är världsberömda och finns i många svenska hem.

Just nu säljs två vackra stolar av just den sorten på Tradera för hela 17 000 kronor, spana in dem här!

En annan klassiker han skapade var skinnfåtöljen Ingrid, som går att köpa för 4 000 kronor.

Eller varför inte de här fem Kerstinstolarna som klätts om i nytt skönt tyg av auktoriserad konstnär och tapetserare.

Om du sitter inne på fler Bruno Mathsson-möbler så kan du kallt räkna med att de är värda en hel del på Tradera.

Fåtölj för 26 000 kronor

Från andra sidan sundet kommer en annan möbelgigant. Dansken Arne Jacobsen är otroligt populär i Sverige och hans sjuanstol finns i många hem. När det gäller Arne Jacobsen går det även att få in en hel del pengar på husgeråd. Kolla in här vad folk säljer från designern just nu.

Philip Arctander hette den berömde arkitekten som designade Muslingestolen. Stolen är formgiven 1944. Den ganska enkla stolsmodellen finns både med och utan armstöd och har sålts för drygt en miljon kronor i USA. Högsta tidigare prisnoteringen i Sverige är 160 000 kronor. Just nu finns en fåtölj modell Muslinge ute på Tradera med utropspris på 26 000 kronor.

Jonas Bohlin är en svensk formgivare som är känd för att experimentera med glas och betong. Han har bland annat gjort det här vackra soffbordet som har ett utgångspris på 7 999 kronor. Tyckte du soffbordet var coolt så måste du spana in den bänken han också skapat. Den är i fantastiskt skick och går på hela 8999 kronor. Har du något liknande hemma? Jonas Bohlin är tidlös och hans möbler är alltid eftertraktade.

Teak är alltid hett

Teakmöbler går aldrig ur tiden. Det är lätt att förstå varför. Ett snyggt sideboard, ett bord eller en bokhylla kan verkligen höja ett rum.

Kolla in den här underbara sideboarden med hög wow-faktor som går på 4 000 kronor. Eller varför inte den här retrohyllan för 2 500 kronor med grymma förvaringsmöjligheter som garanterar ägaren en utstrålning av stilkänsla och estetisk medvetenhet.

Relaterade produkter