Tradera Nyheter

Möblera vardagsrummet för 5 000 kr – så är det möjligt

Ska du flytta hemifrån, eller är du bara trött på ditt möblemang? På Tradera hittar du alla prylar för vardagsrummet, från golv till tak. Vi har satt ihop ett kit för mindre än 5 000 kronor.

I det svenska vardagsrummet kretsar allt kring soffan och tv:n, och om man ska utgå från mäklarannonserna så är vitt den trygga inredningsfärgen. Den här Ikea-soffan för 600 kr kommer inte uppröra någon. Föredrar du skinn? Här har du en snygg vit lädersoffa som faktiskt är ännu billigare. Notera att alla priser är i skrivande stund, och de kan ändras under budgivningen, och efter budgivningen.

Rimligt pris

När det kommer till soffbordet så tycker vi att du kan kosta på dig en antikvitet, som den här pjäsen i klassisk 50/60-talsstil. Vi och säljaren förmodar att det är teak, och då är 300 kr ett mycket rimligt pris. Om du föredrar en mer modern look så kan du alltid satsa på ett glasbord. I så fall tycker vi att du ska komplettera med en färgklick, som den här Ikea-mattan i orientalisk stil. För vågat? En grå rya för 60 kr håller en lägre profil.

Det antika soffbordet matchar den här stilfulla bokhyllan i teak från samma era. Mer försiktiga generaler kan istället välja bokhyllan Billy i vitt för 150 kr.

Tv:n är tillsammans med soffan en av de större utgifterna. På Tradera kan du hitta en Samsung plasma 42” för 1 250 kr. Ännu billigare är den här 42”-plasman från LG.Tv:n behöver stå på något. Här har du en tv-bänk på hjul. För att matcha det moderna soffbordet kan du välja den här bänken i glas istället.

Få upp mysfaktorn

Belysning är viktigt för att få upp mysfaktorn. Det här glödande klotet på tre ben sprider en god stämning, för 387 kr. Du kan även välja en lite mer ortodox golvlampa. Även taklampan sätter tonen i rummet.

Modernisten satsar på en fjäderlampa. Den konservative satsar istället på en klassisk glasboll i art deco-stil för 350 kr. Din verkliga personlighet visas av vad du sätter på väggarna. Ett säkert kort är foton, som den här utskriften av modeikonen Twiggy. De lite modigare väljer istället målningen av en kvinna som har svimmat på Televerkets golv.Konversationspjäsen med utropspriset 1 krona tros vara gjord omkring sekelskiftet. Ett annat historiskt motiv är dödskallen som trixar med din hjärna. Vill du ha mer färg? Här kan du köpa tryck på 17 klassiska mästerverk för 85 kr.

Om du känner dig osäker på din smak så är det aldrig fel med en Andy Warhol, men Marilyn Monroe är lite uttjatat – ta popikonen Debbie Harry istället.

Lycka till med ditt vardagsrum.

Relaterade produkter