Tradera Nyheter

Påskpyntet alla svenskar borde ha i sitt hem

Godisgömmor, plastkycklingar eller broderade dukar? Påsken är en fest för dig som älskar att inreda och dekorera. Här är tio måste-pynt som alla svenskar borde ha i sina hem.

Påskfjädrar:

Är det någon gång det är okej att gå ”all-in” med pynt så är det under påskhelgen. Här är påskäggen i riset lika viktigt som julkulorna i granen. Vill du ha en extra färgglad påsk ska du satsa på dessa melerade ägg, eller varför inte de här handmålade i trä?

Godisgömma:

Påskgömma, godisgömma eller ägghöna – kärt barn har många namn. Det dessa tuppar och hönor har gemensamt är att används som skål (eller gömma) för påskgodiset. Materialet varierar men retrovarianterna i porslin och plast säljer som smör på Tradera just nu. Kolla in den här varianten från tidigt 1900-tal, eller den här retroklassikern kanske?

Äggkoppar:

Att äta ägg ur en liten kopp är ju egentligen inget speciellt för påsken, utan något de flesta (som äter ägg) gör året om. För långhelgens frukostar och luncher kan det vara trevligt att duka fram några med lite extra ”påskkänsla”. Som de här färgglada kopparna från Arabia eller Marianne Westmans söta koppar för Rörstrand som du hittar här.

Påskdukar:

Påskdukar och löpare är något som trendar på Tradera veckorna innan påsk. Framförallt de broderade textilierna med färgglada mönster som det ligger mycket handarbete bakom. Fynda broderade dukar här och retro textilier här.

Tuppar, hönor och kaniner:

Kitchiga kycklingar i porslin eller antika fåglar i trä? Du bestämmer. Något som är säkert är att påsken blir lite roligare om några unika påskfigurer får agera inredningsdetaljer under ett par dagar i påsk.

Relaterade produkter