Tradera Nyheter

Retrojaktens Fotoskola

Alias Retrojakten är en aktiv säljare inom kategorin Svenskt keramik & porslin på Tradera. Hon har ett öga för fotografi och vet hur man tar produktbilder som har det lilla extra och tilltalar köparna.

Ta del av Retrojaktens smarta fototips och lär dig hur du kan förbättra dina produktbilder med enkla medel!

Fota produkten mot en neutral bakgrund
Jag fotar alltid mot en vit bakgrund – en vägg eller ett bord. Vitt är ljust och fräscht gör att allt fokus hamnar på produkten. Jag plockar även bort saker runt omkring som kan tänkas ta fokus från det jag vill sälja.

Skapa en säljande annons

Fota alltid i dagsljus
När man fotar i glödlampsljus blir bilderna lätt gulaktiga eller mörka. För att undvika det passar jag alltid på att fota nära ett fönster när det är ljust utomhus. Dagsljuset är helt klart en fotografs bästa vän!

Fota allt som går att fota
Ärlighet varar längst och detsamma gäller på Tradera. Fota produkten i alla vinklar och få med alla eventuella skavanker och skador – stora som små.

Arrangera något roligt i bilden
Jag tycker att det är roligt att skapa fina arrangemang av mina produkter. Det kan vara allt från att bygga en pyramid av glas till att lägga upp kakor på kakfatet som jag säljer. Gör bilden tilltalande helt enkelt!

Skapa en säljande annons

Lägg upp många bilder
Jag lägger alltid upp 4-5 bilder. Ju fler bilder desto mindre frågor och desto bättre betalt får man, det har i alla fall jag märkt. More is more!

Använd en bra kamera
Idag har ju i stort sett alla nya mobiltelefoner en bra kamera, så det kan absolut funka att ta med en sådan. Men personligen föredrar jag ändå att fota med min systemkamera, det är lättare att ställa in fokus med den och få snäppet bättre kvalitet. Redigera om det behövs. Jag brukar beskära och ljusa upp mina bilder i Photoshop. Jag redigerar inte bilderna som jag lägger upp på Tradera lika mycket som de jag lägger upp på Instagram, här gör jag en bara en enklare redigering om det behövs.

Instagram: @Retrojakten
Retrojaktens annonser på Tradera

Relaterade produkter