Tradera Nyheter

Så blev det budkaos – från en 50-lapp till 63 000 kronor

242 bud från 31 olika personer. På bara några dagar gick unika tavlans pris upp – från 50 kronor till hela 63 550 kronor.

Den 21 oktober hände något ovanligt på Tradera, då en äkta akvarell av Karin Boye dök upp på Tradera för utropspriset 50 kronor. Säljaren, som vill vara anonym, fick hjälp av en vän att sälja olika samlarobjekt, och tillsammans kom de fram till att sälja Boye-akvarellen på Tradera.

Intensiv budgivning

Redan samma dag som målningen lades upp på auktionssajten var budgivningen igång. På bara några dygn hade akvarellen fått hela 242 bud från 31 olika budgivare och såldes slutligen för jättesumman 63 550 kronor.

Helt unik

Det är inte konstigt att målningen blev så populär på Tradera. Akvarellen är ett original och helt unik i sitt slag. Den målades av Karin Boye under hennes studietid vid Åhlinska skolan i Stockholm, omkring 1918. Enligt Karin Boye Sällskapet ska de flesta av hennes akvareller finnas hos brorsonen Mats Boye och alltså tillhöra familjen. Det var bara under en kort tid under tonåren som Karin Boye målade, vilket gör tavlan exklusiv och ett värdefullt samlarobjekt.

Nästan 100 år senare dök tavlan alltså upp på Tradera och nu har den fått en ny ägare.

Just nu kan du sälja till halva priser på Tradera genom att använda koden Happyxmas, klicka här

Relaterade produkter