Tradera Nyheter

Så fyndar Sveriges största inredningsbloggare

Sveriges största inredningsbloggare gillar det annorlunda, det som sticker ut. För henne är Tradera en riktig skattkammare. – Jag letar fortfarande efter det ultimata fyndet, säger Frida Ramstedt, som står bakom omåttligt populära bloggen Trendenser.

Hon är stylist, fotograf och driver Sveriges största inredningsblogg. På Tradera har Frida Ramstedt hittat många guldkorn både till sig själv och som hon använder i jobbet.

Nu tipsar hon även andra om några av auktionssajtens bästa fynd. På Tradera by Trendenser väljer hon ut annonser med prylar som hon gillar och själv skulle vilja ha hemma. Dessutom säljer hon just nu av en massa egna saker, där pengarna går till Ung Cancer.
– Det här är en fråga som ligger mig varmt och hjärtat. Jag tycker det är ett bra sätt att ägna sig åt välgörenhet. Välj en organisation du brinner för, det kan bli den där sporren som får dig att rensa ut i förrådet, säger Frida.

Kolla, här är Frida valt ut sina Tradera-favoriter

Unika grejer

Hon har använt Tradera i många år och tycker sajten är smidigt att använda – både för att sälja av sådant som hon inte längre behöver och hitta unika grejer till hemmet.
– Jag gillar utvärderingssystemet. Det gör allting väldigt transparent och man vet att de andra som köper och säljer är seriösa, annars får de ju dåliga omdömen. Sedan gillar jag det långsiktiga konsumtionstänket att prylar får ett andra, tredje och fjärde liv hos nya ägare. Det är fint, säger Frida.

Vad fyndar du på Tradera?
– En massa saker. Men något jag samlar på är keramikburkar från Rörstrands Marianne Westerman. Min mormor hade en samling, som jag tog över och utökar. Det har jag hittat en hel del på Tradera.

Vad är det konstigaste du har köpt på Tradera?
– Det är så gammalt att det är preskriberat nu men jag har faktiskt köpt ett 80*100 cm stort svartvit porträttfoto av Michael Douglas, tagen under inspelningen av filmen Wallstreet. Don’t ask… Men det blev en annorlunda tavla.

Vad är det bästa fyndet du har gjort?
– Jag tycker alltid att det senaste fyndet är det bästa, men är hela tiden på jakt efter något bättre. Men ett par exempel är mina keramikburkar och ett gäng danska retroljusstakar.

Kolla, här är Frida valt ut sina Tradera-favoriter.

Tricket är…

Hur fyndar man – vad är dina bästa tips?
– Tricket är att lära sig att leta på rätt sätt. Sök till exempel även på initialerna. Säljaren vet inte alltid var formgivaren heter. Ett annat tips är att söka på material och mönster. Ett exempel jag stötte på nyligen var kroken Rosetten från Svenskt Tenn. Jag sökte på rosett och mässing och hittade den. Jag brukar också kolla in flera objekt hos samma säljare.

Vilka är dina bästa inredningstips just nu?
– Stilleben är en riktigt het trend och de kan man enkelt skapa av grejer på Tradera – det är ju roligare om man inte har samma saker som alla andra har. För att fixa ett snyggt stilleben finns några grundtips; välj udda antal och udda material, sprid inte ut prylarna för mycket utan gruppera dem och tänk på att det ska finnas höjdskillnad på sakerna – det ger bättre dynamik.

Vad letar du själv efter på Tradera just nu?
– Det är trendigt med keramik och där går det fortfarande att göra fynd. Sedan letar jag efter den perfekta vattenkannan och de där detaljerna som blir pricken över i:et. Men vilka de är vet jag inte förrän jag ser dem, säger Frida Ramstedt.

Kolla, här är Frida valt ut sina Tradera-favoriter.

Relaterade produkter