Tradera Nyheter

Så mycket drog Volvo-grillen in

Johan Perssons Volvo-grill blev viral när han lade ut den på Tradera. Nu har det unika bygget fått en ny ägare. Passande nog har företaget Nira Dynamics utvecklat det däckövervakningssystem som sitter i alla nya Volvobilar.

Projektet tog honom ett år, och 28-åringen från Kinna vet inte hur mycket pengar han har plöjt ner i sin drömgrill. Men när Johan och hans flickvän skulle flytta så fick Volvon inte följa med.
– När jag byggde grillen så hade jag ingen sambo, och jag tror inte att hon hade uppskattat om jag dragit igång ett sådant projekt igen, säger Johan Persson.

Har Volvo som kund

När han lade ut grillen på Tradera så drog annonsen ett enormt intresse, och konstruktören fick 15 000 kronor för sin C30. Köpare blev Nira Dynamics i Linköping – ett mjukvaruföretag inom fordonsindustrin. De har passande nog utvecklat det system för däckövervakning som sitter i alla nya Volvobilar.
– Vi har ett garage och vi tyckte att det skulle vara roligt att ha en grill där så att vi kan bjuda på lunch ibland. Vi såg artikeln om grillen och kände att det var en kul grej i och med att Volvo är en av våra kunder. Jag kollade runt lite bland kollegorna och tyckte att det var en bra idé, säger Daniel Berger, testtekniker på Nira Dynamics.

Återskapar resten av bilen

Företaget planerar att göra i ordning platsen där grillen kommer stå, bland annat med en utskrift på resten av bilen, så att det ser ut som om Volvon kommer ut ur väggen.
Grillen har inte ett förflutet från vägarna, utan bygget är sammanfogat av lösa bildelar. Aluminiumhuven och magnesiumfälgarna är begagnade, men allt övrig är nytt. Skärmar och stötfångare är specialtillverkade i glasfiber för svenska Rallycross-serien. Det innebär att bilen är 14 centimeter bredare än original. Grillen vilar på breda tävlingsdäck. I och med att den är höj och sänkbar kan man stänga motorhuven mellan middagarna. Nu kommer Volvo C30-grillen glädja Nira Dynamics 70 anställda, och deras kunder, i många år.

Här kan du hitta fler grillar på Tradera.

Relaterade produkter