Tradera Nyheter

Stylisten: Så skapar du nykänsla hemma

Piffa med enkla medel och skapa nykänsla i din boning. Här tipsar stylisten och vintagejunkien Anna Göransson hur gamla saker kan ge hemmet nytt liv.
– Det är härligt när prylar har en historia, de skapar spänning i inredningen, säger hon.

Hon jobbar bland annat med att styla lägenheter inför försäljning och har inretttvå hotell. Men stylisten Anna Göransson gillar även att fixa med sitt eget hem.Där möts nytt och gammalt om vartannat. Saker byter plats, ställs undan, tasfram igen och får sällskap av nya fynd.

– Jag har mest äldre grejer, det gör hemmet personligt och unikt. Sedan är detju bra att spara på jordens resurser och motverka slit-och-släng-tänket. Då ärvintage bra, speciellt om man gillar att shoppa. Men samtidigt tycker jag omnär man blandar gammalt och nytt. Sedan är själva jakten väldigt rolig. Att varaute efter något speciellt och sitta på nätet och leta är väldigt spännande –beroendeframkallande skulle jag vilja säga. Och man blir ju så glad när man hargjort ett klipp, säger hon.

Uppdatera ditt hem med unik design, klicka här

Vad är ditt bästa vintagefynd?
– Hahaha… Jag har många. Bland annat ett jättestort, vackert träskåp frånmitten av 1700-talet, där jag förvarar allt från lakan och handdukar till porslinoch glas. Det sväljer allt. Mitt matsalsbord är en annan favorit. Det är ettgammalt slagbord som jag hittade på Tradera – superpraktiskt med otroligtvacker patina. Det var sjukt äckligt när jag köpte det. Men jag skrubbade rentdet med såpa. Så kan det ofta vara med vintage tycker jag. Det gäller att sepotentialen. Jag har till exempel klätt om fler möbler som jag köpt pånätauktion, säger Anna Göransson.

Hitta dina nya möbler, klicka här

Hur skapar man nykänsla i hemmet?
– Det kan vara ganska så lätt att få ett rum att kännas nytt och fräscht. Då ärvintage bra – och på sajter som Tradera är det dessutom enkelt att fynda grejersom inte kostar skjortan. Där hittar du dessutom allt från möbler till textilieroch prydnadssaker. Många tänker dessutom inte på att du kan möblera om iditt hem. Fundera på om det finns andra, smartare sätt att disponera dina ytoroch satsa på bra förvaring. Slipper du en massa saker som ligger och skräpar såkänns hemmet redan fräschare. Då är gamla skåp bra. Viktigt att komma ihågär att vintage inte behöver vara ett ”mormorshem”. Du kan skapa en väldigtclean inredning med secondhand.

Fynda klassisk design, klicka här

Hur använder du vintage i jobbet?
– Det beror på vilket sammanhang det gäller, men de lägenheter jag görordning för försäljning stylar jag med mycket vintage. Dessutom har faktisktinrett en hel hotellobby på ett boutiqhotell i Huskvarna med vintagegrejer. Detblev en levande och härlig inredning som vi fått väldigt fin respons på.

Relaterade produkter