Tradera Nyheter

Sveriges hetaste stol – signerad av ikonen

Kolla in bilden. Det du ser är Sveriges just nu i särklass hetaste stol.
Det unika? Tibets andlige ledare Dalai Lama har både suttit i den – och signerat den.
När den auktionerades ut på Tradera såldes den för 36 500 kronor.
– Den är mycket skönare än man kan tro, säger Sofie Richter på Norrgavel AB, som producerat stolen.

BILDEXTRA: LANDETS HETASTE STOL DU MÅSTE SPANA IN!

13 september besökte Tibets andlige ledare Dalai Lama Sverige och Malmö.

Han föreläste för 400 studenter på Malmö Universitet i samband med att biståndsorganisationen Individuell Människohjälp (IM) firade sitt 80-årsjubileum.

Under hela föreläsningen satt han i ikonstolen ”Länstol”, som produceras av Norrgavel AB sedan 25 år tillbaka och är en tio-i-topp-säljare.

Efter föreläsningen valde Dalai Lama att signera stolen – och nu är den utan tvekan hela landets hetaste stol.

Här signerar Dalai Lama stolen – se bilderna här!

Priset dubblat

Precis som vid besöket i Lund för sju år sedan väljer Norrgavel att auktionera ut stolen på Tradera. Då fick man drygt 36 000 kronor. Precis som då så kommer alla pengar oavkortat skänkas till Individuell Människohjälps biståndsarbete.

I nypris kostar stolen 17 630 kronor – och slutpriset dubblerades, här kan du kolla det vinnande budet.

– Det är så klart unikt att Dalai Lama har signerat den, vilket ger ett enormt mervärde. Han fick inga instruktioner utan valde själv var han skulle signera med en blå penna. Han pratade om stolen innan han kom till Sverige och kom ihåg att han hade suttit i en likadan stol vid senaste besöket, säger Sofie Richter, marknadschef på Norrgavel AB.

Vad har ni mötts av för reaktioner på annonsen?

– Bara positiva reaktioner. Det är en speciell person som suttit i den och signerat den, alla vet vem han är. Sedan reagerar många positivt på att alla pengar går till välgörenhet, så inga pengar försvinner på vägen. Det tror jag också gör att människor blir ännu mer givmilda.

Vad kan du säga om stolen?

– Det är en av våra ikonprodukter och bland våra topp-tio. Den har funnit i 25 år och förr även varit med i telefonkatalogen. Det är en av de produkterna som vårt varumärke förknippas med. Den har har blivit kopierad i omgångar, men ingen har lyckats.

Hur är den att sitta i?

– Det är skönt, mycket skönare än man kan tro när man tittar på den då den kan se lite pinnig ut. Den är väldigt omslutande.

Superheta stolen – så ser den ut. KOLLA HÄR!

Minns mötet med ikonen

Vid Dalai Lamas besök för sju år sedan i Lund fick Sofie Richter förmånen att träffa Dalai Lama. Och hon är fascinerad av den andlige ledaren.

– Det var väldigt speciell, han inger ett lugn och har en aura runt omkring sig. Trots att han mediterar 80 procent av sin tid är han ändå väldigt närvarande i “världen utanför”. Han förstår teknik och han förstår hur barn fungerar. Det känns som han har jättebra koll, det är fascinerande. Och han har humor – skrattar mycket och ofta!

Till sist, vad går det att säga om priset på stolen?

– Vi hade som mål att sälja den för lika mycket som förra gången. Den har dubblerats i värde och vi är jättenöjda. Första budet när vi lade upp annonsen kom redan efter en timme. Vi har fått fin respons.

Kolla in signaturen som gör stolen unik här!

Vad letar du efter just nu? Sök och leta i Traderas stora utbud här.

Relaterade produkter