Tradera Nyheter

Titta in i Sveriges coolaste (?) bygge: ”Fick ett infall”

Hur ofta får man chansen att äga en egen Shellmack i retrostil?
Kolla in den här skapelsen som Anders Holm skapade helt själv för åtta år sedan – av en slump.
– Jag fick ett infall bara och bestämde mig för att bygga den, säger han.

BILDEXTRA: Har du sett en mack som ser ut så här?

Ända sedan den populära tv-serien Macken rullade på tv har bensinmackar haft något speciellt över sig. Och visst var bensinmackarna mycket finare förr? Med snygga skyltar där det såldes tändstift i fina förpackningar och olja kunde tappas från en oljebar.

Det finns mackar som sticker ut. En av dem är den Shell-mack som Anders Holm byggt själv i retrostil, som han har auktionerat ut på Tradera.

Här är Anders unika skapelse – som byggdes av en slump

”Alltid varit intresserad”

Att bygga en bensinmack i retrostil och inreda den med massvis av bilrelaterad memorabilia är kanske inte något man bara får för sig. Men det var faktiskt precis det som hände Anders Holm, när han byggde den för åtta år sedan.

– Jag fick ett infall bara och bestämde mig för att bygga den. Jag har alltid varit intresserad av amerikanska bilar och saker som har med bilar att göra, berättar han.

Macken som går i ett Shelltema står just nu i Finspång på en bit mark som Anders äger men kan flyttas för den nya köparen. Utgångspriset ligger på 18 000 kronor vilket får ses som ett fynd med tanke på att macken är fullproppad med massa häftiga prylar.

– Hade man försökt köpa de här sakerna pryl för pryl så hade det blivit mycket dyrare, säger Anders.

Titta in i Anders retromack här!

Ett hobbyprojekt

Han har genom åren samlat på sig allt mer prylar genom att åka runt på loppisar och auktioner. Bland annat har han letat upp en fullt fungerande oljebar med originalkranar från Shell i mycket fint skick.

Utöver det har han inrett macken med ett ställ med massor av tändstift i sina originallådor, fina retroburkar med allt från rödsprit till motorolja och massa andra retroprylar.

Anders har inte använt macken som bensinmack utan det hela har varit ett hobbyprojekt. Han berättar att macken är populär bland besökare som gillar amerikanska bilar.

– Folk kommer med sina jänkarbilar och vill posera framför kiosken och ta bilder, säger han.

”Dags att göra något annat”

Men det finns plats till kioskverksamhet. Och då behöver man inte ens tänka på att fixa kassaapparaten, en sådan finns nämligen från märket Ericson i retromodell och i originalskick.

– Bara kassaapparaten är värd några tusenlappar i sig, berättar Anders.

Och trots att han lagt ner en hel del pengar och tid är det alltså nu dags för Anders att skicka vidare detta hobbyprojekt.

– Ja, jag tänkte använda marken till något annat nu så det här är lite för att se om jag kan få sålt den. Nu är det dags att göra något annat i livet, säger Anders Holm.

Kolla in bilderna som andas nostalgi.

Vad letar du efter just nu? Hitta ditt nästa fynd på Tradera här!

Relaterade produkter