Tradera Nyheter

Titta, så här kan du tjäna pengar på ditt gamla porslin

Keramik och porslin är en av de hetaste kategorierna på Tradera. Och om du vill tjäna pengar är det svenska saker du ska leta efter i källaren. Här är fem prylar du kan sälja för tusenlappar.

Känner du till Lisa Larsson, Rörstrand, Gustavsberg, Höganäs och Upsala Ekeby. Inte? Du har med stor sannolikhet sett några av prylarna hemma hos en kompis, dina föräldrar, din mormor eller i ditt förrådd. Det är nämligen inte helt ovanligt att ha en unik raritet i sin källare. Många av de svenska porslin och keramik-klassikerna har kommit att bli omåttligt populära på senare tid – och går att tjäna tusenlappar på. Har du en dyrgrip hemma hos dig? Kolla in listan nedan för att se prylarna du kan sälja på Tradera med god vinst.

Rörstrand:

Rörstrand har funnits i över 300 år och sålt älskade tallrikar och serviser. Numera får man räkna med att betala en slant, oavsett om du vill ha en kopp eller en porslinsfigur. Ta bara den här servisen som kostar 25 000 kronor eller den här porslinsfiguren för 2 999 kronor.

Kolla de populäraste från Rörstrand här!

Gustavsberg:

Gustavsbergs har precis som Rörstrand funnits ett bra tag. 1825 slog de upp sin första porslinsfabrik och har inte direkt minskat i popularitet. Deras koppar är några av de mest klassiska du kan hitta i Sverige. Kolla in den här kompletta Stig Lindberg-serienfrån 70-talet som lär få de flesta porslins-fantaster att deglar. Priset? 3 000 kronor. Missa inte heller att kolla in företagets fina porslinsfigurer och vaser, till exempel den här Wilhelm Kåge-designade varianteneller denna vas ur Stig Lindberg-serien som just nu kostar 2 900 kronor.

Kolla in det populäraste från Gustavsberg här!

Lisa Larsson:

Lisa Larssons populära porslinsfigurer tillhör Gustavsberg, men med tanke på henne popularitet tycker vi hon förtjänar en egen kategori. Det var på den Gustavsbergs Porslinsfabrik den legendariska designern startade sin karriär. Har du en av hennes verk hemma? Grattis! Just nu går det att få rejält med pengar för hennes porslinsfigurer. Kolla in den här Pippi-dockaneller denna fina Zebra-figur.

Upsala Ekeby:

1886 skapades de första porslinet på tegel och keramikbruket ”Ekeby Bruk” i vad som i dag är Eriksberg och Flogsta i Uppsala. I dag kallas porslinet Upsala Ekeby och har kommit att producera riktiga rariteter som du kan tjäna tusenlappar på om du har hemma. Deras vaser går ofta för minst tusen kronor, kolla in denna, designad av Anna-Lisa Thomson eller den här väggprydnaden, värd 6 100 kronor.

Höganäs:

De beskriver sig själva som en del av den svenska kaffestunden. Vi är beredda att hålla med. Höganäs är en fika-självklarhet, åtminstone för de invigda. Men det kostar om man vill ligga på topp. Skulle du köpa den här tekannan för 8 900 kronor eller dessa tre vaser för 4 700 kronor?

Relaterade produkter