Tradera Nyheter

Uppgradera möblerna till 2017 – här är trenderna

Glöm det vita och strama. Nu ska möblemanget vara excentrisk, med varma färger.
Ta in naturen, och visa din personlighet.

Redan 2016 började svenskarna överge sin älskade ”vita kub” för en mer ombonad inredning. Den klassiska strama, skandinaviska estetiken gäller inte längre, och glöm gråskalorna. Nu har färgerna blivit starkare och varmare, men det får gärna vara lite murrigt.
Årets trendfärg är helt klart grön. Varför inte satsa på en mossig soffa som den här?

Även bruna nyanser är helt rätt. Inredningen får gärna förmedla en känsla av att man har plockat in naturen i rummet. Samtidigt har stilen tagit ett steg mot det egensinniga och personliga – komplettera därför soffan med ett bord av handvävd vattenhyacint.
Andra träföremål kan ge en trevlig accent, som den här målade skålen.

Andra heta färger

Är du rädd för att vardagsrummet ska kännas som en gillestuga från 70-talet? Måla rummet i smutsrosa – det är en trendfärg som kommer starkt.
Även lila finns med i paletten. Mer rustika textilier får gärna kombineras med lyxigare material som sammet. Bänkar är bland de hetaste möblerna 2017, och den här lila bänken kombinerar tre trender.
En annan stark trend är återvinning, och här hittar du bänken som är gjord av återvunnet trä – perfekt.

I år kommer inspirationen bland annat från Indien, Marocko, Sydamerika och Afrika. De marockanska Beni Oarin-mattorna är fortsatt heta, kolla in det här exemplaret. Men även ryamattorna kommer starkt, och det här originalet från 60-talet har en färg som ger rummet karaktär.

Intensiva mönster

Möblerna får gärna ha stora, intensiva mönster – och gamle Josef Frank håller fortfarande måttet. Här har du en antik fåtölj klädd i hans tyg.
Det gäller dock att möblemanget inte blir för strömlinjeformat, du måste våga mixa stilar. Din andra fåtölj skulle kunna vara den här, i handvävd rotting. Den plockar in naturmaterial på ett fint sätt.
Har du plats för en stol till? Slå till på den här patchwork-mönstrade.

Kopparen har svalnat av

Vilka metallföremål är det då som funkar? Koppartrenden är på väg att svalna av. Mässing är fortfarande helt rätt, men kanske inte som ett genomgående tema spritt över hela rummet.
Nu kommer silver starkt, och du bör blanda upp dina guldfärgade prylar med den kalla metallen. Här är en silverfärgad ljuslykta som blir körsbäret på tårtan.

Relaterade produkter