Tradera Nyheter

Vann galna budstriden om konstverket: ”Fantastiskt…”

Konstverket fick internet att explodera med över 600 000 besökare. Nu är tavlan såld – efter ett galet budkrig. Vad vinnaren ska göra? Ge bort den. – Det kommer bli en grym present, säger budvinnaren.

Kolla in den virala succén här

Det var under förra veckan som konstverket, föreställande en av Sveriges kända tyckare, gjorde viral succé på nätet.

På Tradera auktionerades konstverket ut – med ett utgångspris på 199 kronor. Rubriken: ”Konst för den som redan har allt”.

”Dags att gå vidare och slänga gammalt skit, däribland denna målade tavla på mig och min exman. Det var en fin bröllopsgåva då som inte längre efter skilsmässan förra året fyller någon som helst funktion. Min knytnäve råkade gå igenom tavlan när det var som mest infekterat i bodelningen, så betänk det symboliska värdet av frihet i det utdelade slaget när du budar”, skrev annonsören ”j-maria”.

Fick in 392 bud

Under söndagskvällen var budgivningen över – och det blev ett rejält budkrig om konstverket. Totalt hade över 600 000 besökare sett annonsen – och efter 392 bud landade prislappen på hela 50 100 kronor.

”Detta är din chans att hjälpa en ensamstående morsa att betala sina förfallna räkningar, men ännu mer är detta en ovärderlig möjlighet för dig själv eller någon du tycker om (eller inte) att äga ett bisarrt stycke konst med stark historia. Ett stycke konst som ingen egentligen behöver eller ens vill ha”, skrev annonsören som också meddelade att allt överskott efter betalade skulder skänks till andra kvinnor som behöver ekonomisk hjälp efter skilsmässor från ”snåla rövhattar”, skrev annonsören.

”Fantastiskt kul”

Vinnaren, som valt att vara anonym, var nöjd med att lyckas vinna budstriden och tänker nu ge bort tavlan.

– Det var fantastiskt kul att vinna den här auktionen. Särskilt med tanke på vilket ståhej det varit i media kring den, säger budvinnaren till Expressens Leva & Bo.

– Tavlan ska jag ge bort, det kommer bli en grym present.

Kolla in alla bilderna på konstverket – som över 600 000 personer har sett.

Relaterade produkter