Tradera Nyheter

Världens längsta Super Mario-broderi till salu

Nu har du chans att bli ägare till världens längsta tv-spelsbroderi – bana 1-1 i Super Mario Bros pixelvärld. Det tog tre åt för textilkonstnären Elsa Olsson att brodera det 6,2 meter långa verket, som har liknats vid en modern Bayeuxtapet och ställts ut på ett flertal konsthallar runt om i Sverige.

Kolla in världens längsta tv-spelsbroderi här.

År 2008 kände Elsa Olsson, som på den tiden utbildade sig till textilkonstnär, att hon ville ta sig an ett stort korsstygnsprojekt. Hon hade broderat några mindre tv-spelsvärldar innan och tyckte att det var väldigt roligt, speciellt de som hon själv spelade när hon var yngre.

– Anledningen till att jag valde just Super Mario Bros var av nostalgiska skäl. Det är så mycket minnen i det spelet. Sen är det ju väldigt tacksamt att brodera, pixelvärlden är ju i princip ett korsstygnsmönster, säger Elsa.

Om broderiet var det enda Elsa ägnade sig åt under tre år är en fråga som alla tycks undra över, berättar hon.

– Självklart inte, det var ett av många andra projekt. Men under det sista året satt jag ungefär fyra timmar om dagen med broderiet, vilket krävdes för att få det klart, berättar Elsa.

Har turnerat Sverige runt

Sedan det omskrivna verket blev färdigt 2011 har det turnerat Sverige runt och gästat en mängd olika gallerier och konsthallar. Bland annat Liljevalchs konsthall i Stockholm.

– Det har varit kul att se att så många människor fascineras av det. Allt från äldre som uppskattar hantverket bakom till nostalgiska 80-talister och barn som tycker att figurerna är häftiga, berättar Elsa.

Efter några år på resande fot återvände broderiet hem till Elsa i Jämtland. Sedan dess har det legat i hennes garderob på grund av platsbrist.

– Jag känner mig färdig med det nu. Det är dags att det får pryda ett kontor, en fritidsgård eller någon annan plats där det passar och uppskattas, säger Elsa.

Hon bestämde sig för att lägga ut broderiet på Tradera, som hon sedan en lång tid tillbaka använder för att köpa och sälja begagnade saker.

– Först funderade jag på om jag skulle ringa runt till företag men jag är rätt dålig på att marknadsföra mig själv. På Tradera når jag automatiskt ut till massa människor, säger Elsa.

Då säljs broderiet

Nu på söndag, den 26 mars, avlutas auktionen och vem som kommer pryda sin vägg med världens längsta tv-spelsbroderi återstår att se. Om Elsa får den summa hon hoppas ska hon köp en katt och brodera 3000 granar. Se fler bilder på broderiet här.

– Jag ser fram emot att sätta igång med ett stort projekt igen. Vi får väl se om det tar ännu längre tid att brodera 3000 granar…
Vill du ser mer broderier som Elsa har gjort?

Spana in hennes webbshop här – och Instagram här

Relaterade produkter