Tradera Nyheter

5 plagg som alla svenskar borde köpa i höst

Dags att ekipera dig inför modehösten.
Stilgurun Oscar Arrsjö, författare och herrstilsexpert på TV4, vet hur du ska se ut bland alla fallna löv.
Här har du fem plagg som alla svenskar borde köpa i höst!

Plaggen du MÅSTE ha – leta bland maffiga utbudet här!

Till vardags är han marknadschef på klädföretaget Brothers, författare (till boken ”Klä dig för framgång”) och herrstilexpert på TV4 på lördagar. Oscar Arrsjö, 39, har många strängar på sin lyra. Och efter fler år i modebranschen än han har fingrar så har han koll på hur modet kommer att se ut i höst och i vinter.

Vi tog hjälp av nyblivna tvåbarnspappan för att ta reda på vad som är ett måste i höstrusket.

Här är hans fem måste-plagg i höst!

Overshirt – den nya höstjackan

– Först och främst måste jag säga att du ska satsa på en overshirt – det är ett nyckelplagg i höst. Det är en grövre typ av skjorta som man bär ovanpå något annat. Detta har att göra med nya workwear-trenden som kommer. Skjortan kan vara i ull eller i bomull, tipsar Oscar.

Och på Tradera finns mängder att fynd att botanisera bland, kika bara här!

Cool och varm på samma gång

– En annan sak att satsa på är shearlingjackan, alltså klassikern pilotjackan som höll piloterna under andra världskriget varma. Det handlar om en fårskinnsjacka med fluffig pälskrage.

SE ALLA JACKORNA HÄR

– Jag har själv en sådan jacka och tycker att den är fantastisk att ha även om det blir riktigt kallt. Med shearlingjackan kan du kombinera grejen att se riktigt cool ut och att vara varm i både snö och drivis.

Och jackan kan naturligtvis varieras i längd – spana in denna lite längre variant.

Stor och dubbelknäppt rock

Nästa plagg som alla bör göra plats i garderoben för är en rock, men inte vilken rock som helst.

– Rocken är också ett givet plagg att investera i. Och den får i höst gärna vara lite längre och med en grövre känsla. Här gäller det att de ska vara lite större i passformen och gärna med både dubbelknäppning och utanpåliggande fickor, fortsätter Oscar Arrsjö.

MISSA INTE FYNDEN HÄR!

Och en vintagevariant av överrocken är denna ullskapelse från herr Rappson med extra axelbredd och en lite längre modell med lite insvängd midja spetsigare slag.

Olika nyanser av brunt!

– Det är inget plagg egentligen men färgen brun är verkligen het i höst. Och då gäller det alla plagg. Men varför inte satsa på en kavaj eller en kostym i brunt. Matcha gärna med beige eller benvitt för att få en skön höststil.

SPANA IN UTBUDET HÄR!

Fotriktigt i höst

– Det sista tipset tar oss vidare till ännu en trend i höst – outdoor-trenden. Då skulle jag rekommendera alla att satsa på ett par rejäla kängor att kombinera den övriga outfiten med. Välj då gärna ett par kängor med pjäxsnörning – då är du spot on i höst när det gäller modet, säger Oscar.

Är du osäker på det där med just pjäxsnörning så finns dessa för dig som kan bära upp ett par stadiga 43:or.

Sugen på kängor i höst – kika här!

Bland rutor och streck

Men det finns ju annat som också är på väg tillbaka i modecykeln. Bland annat vill Oscar slå ett slag för rutan som verkligen kommer att vara i ropet i höst. Med andra kort är det dags att leta fram eller investera i några rutiga plagg.

Kika här för inspiration!

– Dessutom är kritstrecken på väg tillbaka och där finns det stora fyndmöjligheter på Tradera att hitta stilrena kostymer och andra plagg, avslutar Oscar Arrsjö.

SKYNDA ATT FYNDA!

Relaterade produkter