Tradera Nyheter

Barnkläderna som är hetast i höst

Mini Rodini, Didriksons och Newbie. Hållbarhet är i fokus när experten tipsar om de bästa barnkläderna. Här är plaggen som svenska föräldrar krigar om på Tradera.

Hösten är här och med det följer utomhuslek i skiftande väder men också inomhusmys för hela familjen. Allt fler väljer att handla med barnkläder i andrahand på internet. Det är ett miljömässigt mer hållbart sätt att konsumera, vilket blir allt mer populärt. Ett växande intresse har även gjort utbudet större. – Barnmode finns i alla färger och former men trenden är som det svenska modet i övrigt. Det är avskalat, enkelt och inte så mycket färg men det finns så klart en hel del printade undantag, säger Sheila Arnell som driver bloggen Barnplaggsguiden. Om det är någon som har koll på barnkläder så är det Sheila, vi bad henne lista höstens fem bästa barnmärken.

1. Mini Rodini

Supertrendiga Mini Rodini gör barnkläder i mönster och med mycket färger. Mini Rodini gör sina kläder i kollektioner som inte kommer tillbaka, vilket bidrar till att andrahandsmarknaden för kläderna blir så stor. Om man gillar ett specifikt plagg men inte hinner köpa det när det släpps så går det ofta att hitta i andrahand.

– Mini Rodini är ett jättepopulärt märke nu som är både trendigt och moderiktigt. De kör dessutom på en så hård miljömärkning som går, vilket innebär att allt är giftfritt, förklarar Sheila Arnell.

Fyndtips:
Söt grodtröja
Kortärmad body
Cool skinnjacka

2. Newbie

Newbie är en barnkollektion från Kappahl med lyxiga kläder till ett bra pris som många tycker om. Kläderna är ekologiska och flera av kollektionerna kommer i begränsade upplagor.

– Här är det mycket pastell och rätt så drömmiga färger. Könsuppdelningen är rätt stark mellan rosa och blått men Newbie har försökt att få in lite annat också, som grönt, förklarar Sheila.

Fyndtips:
Stickad overall
Fin sparkdräkt
Jeansklänning

3. Lindex barnkläder

– Lindex är verkligen up and coming just nu. De gör budgetkläder med miljötänk. Kläderna är ofta jättefina och Lindex har satsat mycket på designen. Det har gett resultat, kläderna har blivit väldigt populära i sociala medier bland annat, säger Sheila.

Fyndtips:
Färgglad Bamse-tröja
Bamse-tunika
Jättefina jeans

4. Didriksons

Det klassiska svenska märket Didriksons är en ständig favorit för barnfamiljer. Deras koncept handlar främst om hållbara ytterkläder, vilket är perfekt till höstens utelekar när väderleken kan skifta snabbt.

– Didriksons gör kläder som man kan ha år efter år. Det är modeller som man alltid haft och fortfarande har i flera generationer. Kläderna ska vara starka och tåla mycket, berättar Sheila.

Fyndtips:
Röda gummistövlar
Fodrat regnställ
Fina fleece-byxor

5. Reima och Molo

– På femteplats får det bli en delad placering för jag vill ha med båda, säger Sheila Arnell och skrattar. Både finska Reima och danska Molo gör bland annat ytterkläder för barn som passar perfekt till de kallare och blötare årstiderna. Även här ligger fokus på hållbarhet och kvalitet. Sheila berättar om hur det just nu finns en hållbarhetstrend kring barnkläder.

– Det är inte så mycket slit och släng nu. Kläderna ska inte bara vara praktiska och snygga utan de ska också hålla länge. Gärna ska det hålla i flera generationer, det är vad som är fräscht nu, förklarar Sheila Arnell.

Fyndtips:
Babyoverall
Cool tunika
Zebramönstrad vinterjacka

Relaterade produkter