Tradera Nyheter

Brillorna som får dig att bli coolast på stranden

Sommar, sol… och självklart solbrillor. Nu drar strandsäsongen igång och då är ett par feta ”shades” ett måste. Men vad är hett? Kolla in listan här nedan.

Vilka brillor vill du ha i sommar? De som är gjorda av skateboards? De som kostar 10 000 kronor eller några riktigt unika fynd? Leta här!

Det finns få saker som vi svenskar gillar så mycket som sol. Att den skiner med sin frånvaro under så stor del av året spelar säkerligen in. Men även om vi älskar den skinande himlakroppen, när den väl lyser så måste man skydda ögonen.

För den som är lite medveten om vad hen sätter på näsan – här har vi samlat några av brillorna som gör jobbet med bravur.

Ray Ban Aviators

Vad är mer klassiskt rätt än ett par pilotbrillor. Gå inte på niten och köp ett par ”Roy Bon” eller någon annan piratkopia. Särskilt med tanke på att originalen faktiskt går att få till en rätt hyfsad peng. Sen är det bara att se lika cool ut som Maverick i ”Top Gun”.

Kolla in klassikern här – någonting för dig?

Ray Ban Wayfarer

För de som tycker att pilotbrillor är lite för spänniga – de ”mjukare” Wayfarer från Ray Ban är minst lika klassiska och finns i flertalet olika versioner. Helsvarta, leopardmönstrade eller med röda skalmar – det är bara att välja och vraka.

Läge för fynd? Dessa är – i princip orörda. Spana in exemplaret här.

Carrera Panamerika/Safari/Champion

Champion, Safari, Panamerika eller Grand Prix. Carreras läckra glajjor är härligt retroglassiga. Och vem skulle inte vilja ha ett par klassiska brillor som för tankarna tillbaka till vinterspelen i Calgary 1988…

Svarta i nyskick – de är habegär på dessa, kolla.

Gucci – Jackie O

Hon var USA:s första dam och känd för sina stora solglasögon. Här finns ett par flashiga Gucci-brillor som riktigt osar glamour och Jackie O.

Prada

Äkta Prada – som kostar nada. Bara för att man skaffar sig ett par märkesbrillor behöver man inte bränna onödigt mycket pengar. Vem ser om ett par är bättre begagnade, nästan oanvända eller helt sprillans? Vad säger du om dessa, visst är de coola?

Versace Medusa

I den grekiska mytologin sägs Medusa förstena alla hon tittar på. Dessa Versace-glajjor lär få folk att stelna av avund. Dessa rackare påstås vara ”aldrig använda” och är av samma modell som många hip hop-idoler körde på 90- och 00-talet. Helt klart är att de är bågar som sätter guldkant på vardagen.

Runda klassiker

Små, runda och skönt hippa. Legendaren Lennon var minst lika känd för sina brillor som för sin musik (?!). För den som verkligen vill ikläda sig hippie-stilen och återuppleva ”Summer of Love” 69.

Fyndläge, här har vi hittat ett par med utgångspriset 15 kronor.

Sk8Shades

Är du en hipster som gillar longboards? Då är det nog ett par Sk8Shades som gäller. Brillorna (spana in dem här, supercoola) är i trä och gjorda av använda skateboards. Inte ett par är det andra likt och tittar man så ser man lagren i brädan…

Vintage

50-, 60-, 70-tal. Har man en stil som härrör från ett tidigare decennium är ett par tidstypiska solglasögon ett måste. För inte vill man gå i fällan att köra fullt ut 50-tal och kladda på sig ett par brillor anno 2010… Spana in dessa som andas 1960-tal lång väg.

Chanel

För den som är lite mer modest och ska ut på stan är det ett par Chanel-glasögon man ska drapera sig i. Det franska märket är synonymt med mode och ett absolut måste…

Wow, dessa måste du bara se. Vilken lyx!

Relaterade produkter