Tradera Nyheter

Bröllopsexperten: ”Våga lite naket”

Naket, syrénlila och byxdresser. Här tipsar bröllopsexperten om årets hetaste trender för brudklänningar – och varför du borde köpa en begagnad skrud. 
 – Lyckan fastnar i klänningen, säger Lisa Larsson.

Det nalkas bröllopstider och många är på jakt efter den perfekta brudklänningen som kommer att förgylla dagen. Bröllopsexperten Lisa Larsson har hjälpt hundratals brudar genom åren. Hennes bästa tips för att stråla på den stora dagen är att reflektera över hur du klär dig till vardags.
– Det här är en dag som du kommer att stråla av lycka oavsett och det viktigaste är att du ska känna dig bekväm. Vill du köra på syrénlila, kortkort eller en häftig byxdress? Gå loss! Det finns inga regler längre, säger hon.

Enligt henne är en bröllopsklänning som du köper på Tradera ett bra alternativ och hon säger att det är härligt att den har en historia.
– En bröllopsdag är så full av lycka och det fastnar i klänningen. Tänk att det är någon annan kvinna som haft världens bästa dag i den klänningen och nu får du ta över det. Hur fantastiskt är inte det?

Hitta alla bröllopskläder här

Hennes bästa knep om du ska handla en klänning second hand är att anlita en bra skräddare för att få klänningen att sitta som en smäck.

Vad är det för trender som gäller just nu?
Bröllopsexperten Lisa Larsson med sig av sin trendspaning inför bröllopssäsongen:

1. Klä dig kungligt
Skippa det minimalistiska och maxa allt.
– Att satsa på stora smycken, höga kragar och spets är supertrendigt just nu. Tänk lite kungligt 1800-tal, nästan teatraliskt och bara kör, säger hon.

Här hittar du en kunglig skrud

2. Skippa längden och rocka kortkort
Känner du dig obekväm i en långklänning? Strunta i det och kör på kortkort!
– Det är många som känner att de vill kunna röra på sig och framförallt kunna rocka loss på dansgolvet. Är du inte sugen på kortkort hela dagen så kan du ha en längre kjol ovanpå som du sedan tar av dig till festen. Tänk minimalistiskt, axelbandslöst och lite 90-tal så är du hemma.

Kör på en kortkort bruddröm

3. Capen är den nya slöjan
En enkel cape är den nya slöjan. Med den känner du dig både påklädd och kunglig.
– En cape passar perfekt till den som inte vill ha en klassisk slöja men ändå vill ha spets som hänger. Vi ser både korta och långa caper. Den långa capen passar perfekt för den som vill göra en dramatisk entré.


Här finns du en trendig cape

4. Dumpa klänningen och satsa på en byxdress
Är du inte ett fan av klänningar? Kör på en häftig byxdress istället.
– Det är en härlig trend som passar den lite tuffare bruden perfekt. Toppa gärna med en kort jacka i bombarstil som matchar till resten av outfiten.

Här hittar du en trendig byxdress

5. Våga lite naket
Den vågade bruden som vill sticka ut satsar på den lite mer spexiga trenden: naket.
– Den nakna trenden handlar inte om att vara naken utan om att det ska ge en känsla av hud. Många känner kanske att det inte passar vid vigseln men vill ha det till festen. Om du kan hitta en spännande klänning på Tradera till ett bra pris – varför inte slå till på två?

Se en trendig cut out-klänning

6. Puderfärgat istället för vitt
Känner du dig obekväm med att bära oskuldsvitt? Satsa på en blommig eller puderfärgad blåsa istället.
– Trivs du inte i vitt finns det ingen som säger att du borde ha det. Kör på en blommig klänning och kombinera det med en slöja, brudbukett och ett sidenband. Den enda regeln är: Gå loss!

Satsa på en puderfärgad dröm

Relaterade produkter