Tradera Nyheter

Därför älskar svenskarna Odd Molly: ”Blev helt såld”

De svenska kläderna går starkt på Tradera – och ett av de mest älskade märkena är Odd Molly. Charlotte Johansson har mer än 100 plagg i garderoben. Här berättar hon om varför så många gillar den unika designen.

Sedan starten 2002 har Odd Molly haft många lojala fans, bland annat Charlotte Johansson från Kristianstad. Hon berättar om hysterin när det nygrundade företaget släppte sina kläder i små kollektioner.
– Grandmas Coat är en lång virkad kofta. När jag såg den för första gången så blev jag helt såld. Då var det riktigt hysteriskt i butiken – folk ryckte plaggen ur mina händer, och när man tog en kofta så meddelade personalen att den redan var såld, säger Charlotte Johansson.

Med ”LovesMolly” var hon en av de första Odd Molly-bloggarna i Sverige. Som mest fanns omkring 20 bloggar som handlade om favoritvarumärket.
– Jag har fått lära känna väldigt mycket folk på grund av mitt intresse, och det är jättehäftigt att ett klädesplagg kan leda till något så positivt. Jag fick även besöka huvudkontoret i Gamla Stan på en av Odd Mollys födelsedagar. De bjöd på tårta, och det var en riktig upplevelse att få en förhandstitt på kommande kläder, och att träffa likasinnade, säger hon.

I takt med att produktionen vuxit har den värsta hysterin klingat av, och i dag finns bara en handfull bloggare kvar. Men Odd Molly är fortfarande ett av de hetaste klädmärkena på Tradera. Vad är det då som är så speciellt med designen?
– De har en lite romantisk stil – och plaggen är så genomtänkta, med vackra mönster och fina detaljer som rosetter. Samtidigt är kläderna väldigt bekväma för bäraren, säger Charlotte.

Skånskan har ett hundratal av deras plagg hemma. Ibland tröttnar Charlotte på en modell och då lägger hon ut kläderna på Tradera. Odd Molly är ett dyrt märke, och experten berättar att man kan få ganska bra betalt för sina begagnade plagg. Och givetvis kan man göra fynd.
– Det kan kanske låta lite löjligt, men ibland när jag ser en ny blus så kan jag bli lite förälskad. Då brukar jag vänta på att den ska dyka upp på Tradera, säger Charlotte.

Och det finns goda chanser att du hittar ditt favoritplagg på Tradera, för Odd Molly-utbudet är stort. Företaget är mest känt för sina koftor, och en av storsäljarna är Lovely Knit, som du hittar här. Charlottes favorit, den virkade Grandmas Coat, kan du buda på här. Den finns även som kappa – kolla här. Odd Molly har även klänningar, så väl som blusar och tunikor.

Relaterade produkter