Tradera Nyheter

Experten: Föräldrarna svettas för att få tag i märket

Sheila Arnell berättar om vårens stilar – och barnkläderna som driver föräldrarna till tårar. Experten avslöjar dessutom de allra dyraste plaggen, som får lekparken att dra efter andan.

Märket som skapar budkrig hos föräldrarna – kolla in annonsen här.

De svenska märkena stärker sin position på hemmaplan, och i världen. När vi går mot vårsäsongen är klassiska Polarn O. Pyret åter på väg upp igen efter en liten dipp. Här är en av deras hetaste Tradera-annonser just nu.

Ett av de starkaste namnen är dock svenska supermärket Mini Rodini. Kolla in budkriget på den här jackan.

– Mini Rodinis limited edition-kollektioner är fortfarande något som föräldrar gråter, svettas och blöder för att få tag på. Jag tycker att Lindex och Cubus håller hög standard, och imponeras av spanska Bobo Chosesoch svenska inredningsmärket Garbo & Friends. Fina plagg med otrolig kvalitet och design. Ebbe och Geggamoja är svenska märken som verkligen är på väg upp. Starka även inom ekologitänket, säger Sheila Arnell på Barnplaggsguiden.

Här kan du se en rosa vårjacka från Geggamoja.

Hett i vår

Sheila konstaterar att även Kappahl går starkt med sina stilrena barnplagg. Här kan du se deras klänning med gullig spets – och utropspriset är 40 kr.

Det som är populärt i vuxenvärlden går också igen i barnmodet – ett exempel är bombarjackan, som fortsatt går starkt i vår. Färgmässigt ser Sheila olika rosa toner och mycket våriga färger, som pasteller, dusty green och dusty blue.

– När det kommer till stilar så är det varierande, men även här lyser det lite retrotoner, med oversize, knästrumpor och lite Björn Borg-känsla, säger Sheila Arnell.

Parallellt kommer mycket romantiska och gulliga inslag.

– Det finns till exempel mycket olika typer av spets, volanger och rosetter på plaggen just nu, säger hon.

”Ska vara ekologiskt”

Materialvalen är enkla, och ju mer miljömedvetet desto bättre.

– Det är liksom inte riktigt en säljande punkt längre, utan snarare en självklarhet. Det ska vara ekologiskt, allt annat är otänkbart, säger Sheila.

Men det finns även en trend med riktigt dyra plagg.

– I vintras var det mycket snack om bra overaller, och en från till exempel Isbjörn är inte så häpnadsväckande – fast man då lagt närmare 2 000 kr på en overall som barnet bara kan ha en säsong. Märket Moncler har jackor, som barnen hänger i parken med nu, som kostar närmare 4 000 kr. Det är galenskap, i alla fall enligt mig. Generellt så finns ju alla dyra märken även för barn, så det finns nog ingen gräns på vad det kan kosta, säger Sheila Arnell.

Så här ser en av de dyra Moncler-jackorna ut.

Vad letar du efter till ditt barn? Kolla in hela utbudet med tusentals plagg och skor här.

Relaterade produkter