Tradera Nyheter

Experten: Här är oväntade trenden vintern 2017

Rosa, vinrött marinblått och mindre skrikigt.
Klassiker från Polarn o Pyret och Kappahl – och mer avskalat.
Där har ni hetaste trenderna när det handlar om barnkläder vintern 2017.
– Generellt är man på väg bort ifrån att dela upp det i pojke och flicka, det är lite halvt förlegat, säger barnklädesexperten Sheila Nielsen, 28.

Kolla in hela det heta urvalet av barnkläder på Tradera just nu – vad letar du efter? Då lär du hitta det här.

Vi har ställt om klockan, det blir mörkare och mörkare för varje kväll. Det är dags att rota fram vinterkläderna till barnen på allvar nu.

Men vad är det heta för vintern 2017 som föräldrarna verkligen letar efter på marknaden? På Tradera finns en uppsjö av kläder och skor till barnen, och just nu finns över 100 000 olika annonser att botanisera i.

Vi tog hjälp av barnklädesexperten Sheila Nielsen, 28, som driver barnplaggsguiden.se, för att ta redan på trenderna.

”Köper dyrare kläder”

Om vi börjar med utesäsongen och jackor och overaller. Vilka märken är det som gäller för pojke respektive flicka?

– Det är mycket klassiker som går igen. Det som fortfarande är jättepopulärt är Polarn o Pyret, Kappahls egna Kax och Mini Rodini. De har fortfarande väldigt hög kvalité på sina kläder och ekologisk impregnering.

– Det man ser är dock att allt fler föräldrar köper dyrare kläder än vad man brukar göra. Exempelvis så växer det jättedyra märket Moncler mer och mer. Men generellt är man på väg bort ifrån att dela upp det i pojke och flicka, det är lite halvt förlegat.

Kolla in de perfekta utekläderna för dina barn här.

Finns det någon typ av jacka, eller heloverall som trendar mer än vanligt?

– Det är längre modeller av jackor: fodrade parkas och kappor. Ju äldre barnet blir desto mer tvådelade kläder blir det i stället för overaller, vilket så klart är er praktiskt, när man exempelvis åker bil. Bland mer fodrade jackor finns exempelvis Reima som är superfina.

Experten om färgtrenden

Vad ser du för trender när det gäller färgvalet?

– Det är mycket marinblått. Bland vuxna är trenden vinrött och rosa och det går igen när det kommer till barnkläder. Man är på väg bort från det här superskrikiga och barnkläder blir mer sofistikerade än ”barnsliga”, utan tryck. Det är mer ”mini-vuxenkläder” som gäller. Exempelvis har Mini Rodini blivit starka på enfärgade plagg, som tidigare levt mycket på mönstrade kläder. Och många föräldrar har börjat anpassa sig.

Om man tittar på inomhusbruket, när det handlar om tröjor och byxor. Vad är det föräldrarna spanar efter vintern 2017?

– Mycket vinrött och stickat, med grå nyanser. Exempelvis finns Kashmirtröjor för barn som är väldigt populärt. Men överlag letar föräldrarna efter kläder i bättre material. Det är mycket ekologisk bomull, återvunnet på något vis och hållbart i processen. Det har de stora kedjorna lyckats bra med, tycker jag. Konsumtionen förändras med bättre materialval som ligger helt rätt i tiden.

Passa på redan i dag – fynda barnkläderna som du letar efter här.

”Ska vara öron på ’allt’”

Finns det någon trend som förvånar dig?

– Det finns en ny trend att det ska vara öron på ”allt”. Mössor med enorma kaninöron, jag fattar att det är supergulligt, men lite förvånande är det ändå.

Vad är mer väntat?

– Att föräldrarna letar efter bra kvalité och att det är ekologiskt. Vi går åt det hållet i samhället, så det var mer självklart.

På vuxna är det populärt med klassiska kläder som kommer igen. Hur ser det ut när det kommer till barnen?

– Många märken satsar på att göra så kallade re-makes på gamla modeller, exempelvis en retrojacka som den såg ut på 1970-talet. Men här handlar det mer om att det ska vara lite mera helylle, utan print på tröjor eller jackor. Men just re-makes är inte lika trendstarkt bland barnkläder.

– Det som är bra när det kommer till barnkläder är att det är väldigt lite ”no, no” vad man ska ha på sig. Här handlar i stället om att återvinna och ärva.

”Alla vill ta bilder”

Finns det något barnplagg, som är hetare än något annat just för vintern 2017?

– Det finns en liten ”bralla”, Bloomers, med två hängslen för bebisar. Sådana är sjukt populära och alla vill ta bilder när bebisarna har dem på sig. Sedan är kepsar jättepopulärt, trots att det inte riktigt är säsong för det. Men föräldrarna tycker det är coolt. Även knästrumpor och kängor är hett i åldersspannet fem till sju år.

Hitta kläderna som dina barn vill ha redan nu – vad fyndar du härnäst?

Expertens bästa tips innan du säljer dina gamla kläder:

• Ta bra bilder och mer än en bild.

• Försök inte att sälja halvtaskiga kläder. Det måste vara hela och rena plagg.

• Glöm inte att ha en ordentligt beskrivning om plaggen. Du bör ha med storlek och användning. Det finns faktiskt många som glömmer att ta med storleken i sin annons.

Lägg upp dina annonser i tid för löning.

Relaterade produkter