Tradera Nyheter

Expertens tips: Hetaste klänningarna till bröllopet

Vilken färg och stil ska din bröllopsklänning ha? Här berättar experten Lisa Larsson om vad som är rätt 2017. Hon tipsar även kring hur man ska tolka de olika klädkoder som anges i inbjudan.

På jakt efter en bröllopsklänning – här hittar du de senaste och mest moderiktiga

Bröllopsexperten konstaterar att det är skillnad mellan de trender som inflytelserika modeskapare presenterar, och vad folk faktiskt vill ha på sig. Exempelvis har många designers i USA försökt locka med djupa urringningar, men få brudar har nappat. Nu är 70-talet tillbaka – och det betyder stramare och mer stilrent.

Kolla in det här exemplet.
– I Skandinavien gäller det rena, tidlösa. Vi gillar lite slankare profiler, gärna med långärmat och spets – som är två tydliga trender. Det kan även vara klänningar där man visar ena axeln, säger Lisa Larsson, grundare av Bröllopspodden.

Den här klänningen kombinerar spets och längre arm.

– Den andra rådande stilen är bohemisk, med lite större spets och större mönster. De klänningarna är lite lösare, utan en tydlig markering i midjan. Volanger är stort i det vanliga modet, och man kan också se dem på den del bröllopsklänningar. På amerikanska klänningar är det populärt med applikationer, exempelvis rosetter – och de kan vara riktigt stora, säger bröllopsexperten.

Här ser du en bohemisk klänning.

Drömmer om tyll

Lisa berättar att många drömmer om att få bära en rejäl tyllkjol på ”sin dag”. Under den har man en lite kortare klänning, och lagom till dansen kan man knäppa av tyllkjolen.

Kolla in den här tylldrömmen.

2017 går färgskalan mellan ljusgråa till ljust lila toner. En populär färg är blush, som Lisa beskriver som ljus smutsrosa – som den här klänningen.

Även cremefärgade klänningar är hett. Det här exemplaret är ett alternativ till det vita.  Men modiga kan också välja en mer kraftfull färg.

Varför inte en blåsa i kraftfullt lila?

– Jag tycker att det är superhärligt att köra färg. Många tror att man inte kommer kunna urskilja vem som är bruden, men med slöja och bukett är det ingen som kommer ta miste på det, säger hon.

”Greenery” är årets melodi

Årets färg är dock ”greenery” – och man plockar in mycket gröna inslag i dekorationer. Det ska vara vildvuxet och nära till naturen. Man tar inte bara in mer blommor i lokalen, utan också organiskt material – exempelvis hela träd.

Även brudbuketterna är större, yvigare och mer frisläppta. Det ska mer se ut som man har varit ute och plockat blommorna på en äng. Och istället för rosenknoppar i håret, som var populärt i början av 90-talet, ser Lisa nu mer utslagna blommor.
Traditionen säger uppsatt, men experten noterar att allt fler har utsläppt hår eller halvuppsättningar. Det ska inte se för stylat ut. Men bruden kan gärna bära en tiara eller en brudkrona.

Byxdräkt inte helt fel 2017

Ett alternativ till bröllopsklänningen är en riktigt snygg byxdräkt i vitt, och 2017 kan bruden med fördel välja en bröllopskostym.
– Om du vill så kan du kombinera ett par snygga kostymbyxor med en sidentopp och en dubbelknäppt kavaj, säger hon.

Vissa trender kommer och går snabbt. Cape var hett på bruden förra året, men 2017 har vi inte sett så mycket av dem.
– Den verkar inte ha befästs hos alla. Det känns som om slöjan har kommit in och sagt, ”nej du capen – du kan inte slå oss”. Slöja tycker jag är fantastiskt vackert, och en lång är aldrig fel. Du tar ändå av den till festen, säger Lisa Larsson.

På jakt efter en bröllopsklänning – Kolla in de senaste modet här

Här är bröllopskoordinatorns bästa klädtips för gästerna

  • Ha inte för kort klänning – minst knälängd.
  • Bär inte jeans, även om klädkoden som anges säger ”sommarfin”.
  • Står det kavaj som klädkod så ska du också ha slips.
  • Många gillar att gå utan strumpor, men det fungerar inte på bröllop. Och glöm de vita tubsockorna.
  • Dina skor ska matcha den övriga klädseln – inga sneakers till kostymen, om det inte uttrycks tydligt i inbjudan att det är okej.
  • Om klädkoden säger kavaj så ska du som dam inte välja en galaklänning. Ta ner det ett snäpp.
  • Du kan inte ha en svart klänning till bröllopet. Marinblått fungerar om du är rädd för ljusa färger.

Här hittar du alla bröllopsklänningar som finns till salu just nu på Tradera.

Relaterade produkter