Tradera Nyheter

”Fick nästan lika mycket som när jag köpte dem”

Att vara gravid är kanske inte enbart förknippat med stor lycka.
De vanliga kläderna spänner lite extra och garderoben behövs tillfälligt bytas ut.
Gravidkläder är något vi endast använder under en begränsad tid, vilket gör att investeringen att köpa dem svider en aning.
Det ekonomiskt – och ekologiskt – bästa är det att köpa sina plagg på Sveriges största marknadsplats.
– Du kan göra riktiga fynd på Tradera – och när jag sålde mina mammakläder fick jag senast nästan lika mycket som jag gav när jag köpte dem, säger Sofia.

Letar du efter mammakläder – se utbudet här!

Går du i väntans tider och är trött på att dina kläder inte passar längre och att du hela tiden måste investera i en större storlek?

Det är många förväntansfulla mammor som känner likadant. I dag har många klädtillverkare stort fokus på att skapa trendiga, bekväma och funktionella mammakläder – så att blivande mammor kan få chansen att känna sig stilsäker under graviditeten.

Men det kan vara kostsamt – om man inte köper kläderna begagnat.

En som både köpt och sålt mammakläder på Tradera är Sofia. I dag har hon precis sålt sina sista mammakläder och är stolt mamma till ett par tvillingar på knappt ett år.

– Mitt bästa tips är att investera i mjuka stretchkjolar, kanske ett par mammajeans och långa linnen. Bra är också att fundera och planera inköpen efter årstid – när du kommer att vara som störst. Sedan kan du ju alltid låna pojkvännens eller makens kläder som kanske är lite större än dina, säger Sofia, som nu istället tillbringar tiden på Tradera med att leta efter barnkläder.

– Jag älskar verkligen Tradera eftersom det finns allt där. Och oftast är kläderna knappt använda. Och till en bråkdel av nypriset. Det är perfekt för oss småbarnsföräldrar, säger hon.

Har du några bra tips på hur man ska tänka om man letar efter mammakläder?

– Ja, vänta med att köpa kläderna till du verkligen behöver dem. Man vet ju aldrig riktigt hur mycket man kommer att växa eller vad man behöver. Jag köpte på mig alldeles för mycket.

– Sedan köpte jag även belly-binders som kändes mycket skönt att ha över magen, och då behövde jag inte köpa så många nya tröjor eller koftor eftersom maggördeln täckte magen, säger Sofia.

”Riktigt snygga”

På Tradera finns mängder av kläder för alla typer av mammamagar, oftast är kläderna dessutom sparsamt använda.

Ett annat bra tips är att passa på att spana in amningskläder när du ändå är på gång. Det är kläder som du kommer att både älska och nyttja efter att underverket är ute i friska luften. Inte nog med att de stöttar och hjälper, det gör hela amningsproceduren mycket smidigare.

– Och många av amningstopparna är riktigt snygga, förutom att de är praktiska så att man slipper blotta hela sig när man ska amma, avslutar Sofia.

Så se till att planera och tänka efter före.

För även under graviditeten är det skönt att se snygg ut och att ha kläder som både är funktionella och stiliga. Handlar du på Tradera behöver det inte heller kosta skjortan att fixa en tillfällig garderob.

Och när det är dags att bygga vidare på din mammagarderob efter graviditeten finns det alltid nya mammor som vill köpa plaggen du tidigare fyndat på Tradera.

Spana in mammasortimentet här!

Relaterade produkter