Tradera Nyheter

Fynden du inte får missa från storsäljarna

Svenskarna köper fler begagnade kläder online än någonsin. De populäraste märkena: H&M, Odd Molly och Gina Tricot. Här är fem fynd du inte får missa från storsäljarna. – Svenskarnas intresse för att köpa och sälja begagnat ökar stadigt, säger Sofia Hagelin, presschef Tradera.

Vi köper fler saker på nätet än någonsin och de populäraste varorna är de vi har på oss. När HUI presenterade en undersökning om våra nätvanor visade det sig att 36 procent av det vi handlar online är kläder.

Många vänder sig till Tradera för att hitta begagnade märkeskläder till ett rejält mycket billigare pris än i butikerna, Ta bara den här coola kavajen från H&M eller den här vackra enaxlade klänningen från Gina Tricot.Auktionssajten har sett en rejäl ökning av antalet upplagda annonser under året – både damkläder och damskor har ökat med nära 20 procent.

– Den här statistiken bekräftar Swedish Fashion Council. Svenskarna är idag mer medvetna om att kvalitetskläder har ett värde på andrahandsmarknaden. Vi köper alltmer bra kvalitetsgrejer som håller länge och man handlar alltmer second hand som komplement, säger Elin Frendberg, vd för Swedish Fashion Council.

Fem fynd från de populäraste märkena:

Coola mönstrade sidenbyxor från H&M för 100 kronor

Svart t-shirt blus – för vardag och fest från Gina Tricot

Fin kofta från Odd Molly – utropspris på en krona

Häftig skinnjacka från Esprit – utropspris 500 kronor

Vackert pärlarmband från Indiska – utropspris 35 kronor

”Medveten satsning”

Vad är då de hetaste märkena på Tradera?

Kollar man på statistik från auktionssajten talar siffrorna sitt tydliga språk. Det är märken vi känner igen som dominerar. H&M, Odd Molly, Gina Tricot och Zara toppar statistiken, följt av Esprit, Nelly och Indiska.

– Vi har gjort en medveten satsning på modesegmentet under året, till exempel har vi etablerat Tradera Trend i samarbete med Make It Last och auktionerat ut Greta Grams kollektion direkt från visningen under modeveckan. Samtidigt är trenden tydlig – svenskarnas intresse för att köpa och sälja begagnat ökar stadigt, säger Sofia Hagelin, presschef Tradera.

Populäraste märkena på Tradera:

1.H&M

2.Odd Molly

3.Gina Tricot

4.Zara

5.Esprit

6.Nelly

7.Indiska

8.Filippa K

9.Ralph Lauren

10.Hunkydory

11.Gudrun Sjödén

12.Noa Noa

13.Acne

14.Monki

15.Gant

16.MQ

17.Bondelid

18.Rockability

19.Desigual

20.Peak Performance

21.Tiger of Sweden

22.Adidas

23.Nike

24.Masai

25.Tommy Hilfiger

Statistik från Augusti 2016.

Relaterade produkter